DF: Svijet se mijenja i SAD će od sada podržavati demokratiju i vladavinu prava na Balkanu

DF: Svijet se mijenja i SAD će od sada podržavati demokratiju i vladavinu prava na Balkanu

Svijet se mijenja i SAD će od sada podržavati demokratiju, vladavinu prava i prosperitet na Balkanu, poručili su danas predstavnici DF-a ispred Ambasade SAD-a u Podgorici. Oni su pozvali sve strukture lojalne demokratiji u Crnoj Gori da se svrstaju uz DF, jer od danas počinje sistemska promjena u politici SAD-a koja više neće podržavati korupirani, mafijaški režim Mila Đukanovića.

„Demokratski front pozdravlja pobjedu demokratije i slobode i slobodnu odluku građana SAD da izaberu Donalda Trampa za predsjednika“, kazao je danas predsjednik PzP-a i funcioner DF-a Nebojša Medojević.

On je naglasio da njegovu pobjedu doživljava kao odgovor građana SAD protiv jednog korumpiranog sistema u Vašintgonu, protiv vašingtonskog establišmenta koji je godinama i decenijama vodio politiku SAD-a u interesu bankarskog lobija sa Vol strita, vojne industrije, naftne industrije, korporacija i koji je doveo čitavu planetu u stanje nestabilnosti i nesigurnosti, koji je doveo svijet pred vrata ozbiljnih, globalnih potresa. 

„Posebno bih htio da poručim liderima Bošnjačke stranke i partijama manjinskih naroda da shvate da se svijet mijenja i da će nova administracija SAD na Balkanu podržavati demokratiju, vladavinu prava i ekonomski prosperitet“, kazao je Medojević te pozvao sve strukture u Crnoj Gori koje su lojalne demokratiji, slobodi i vladavini prava da se svrstaju uz DF i crnogorsku opoziciju i da „mi u Crnoj Gori pokažemo da su promjene moguće i da su promjene zdrave i dobre za građane Crne Gore“.  

Medojević je podsjetio da je DF kritikovao američku politiku prema Blakanu koja se vodila geostrategijskim interesima a nije se vodila račina o interesima naroda građana Crne Gore te ponovio nadu da će prestati podrška kriminalnom režimu Mila Đukanovića te da se Trampovom pobjedom otvaraju pregovori o arhitekturi jednog novog svjetskog porekta koji će biti mnogo pravedniji, i koji će „omogućiti malim narodima kao što je naš da zaštite svoju suverenost, da zaštite svoje pravo na sopstveni izbor i da sami donose odluke o svojoj budućnosti“, naglasio je on.

Radunović: Srbi navijali za Trampa kao za Đokovića

„Danas je narod iz kojeg ja dolazim, srpski narod, navijao za pobjedu Trampa kao što navija za Novaka Đokovića“, istakao je potpredsjednik NSD-a i funkcioner DF-a Slaven Radunović.

On je istakao da je upravo zbog toga i NSD, kao predstavnik Srba iz Crne Gore, još 1. novembra poslala poruku podrške g. Trampum, koja je objavljena na zvaničnom sajtu kampanje, u kojem su mu poželi pobjedu ali i da stane iza svojih riječi iz kampanje i Ameriku predstavi kao prijatelja a ne kao prijetnju ostalim narodima svijeta, i obećanje da će njegova administracija izgraditi prijateljske odnose s državama i narodima svijeta, te da će SAD postati država koju će ljudi da vole a ne od koje će da se plaše.

„Ovo je događaj koji je možda šokantno djelovao na svijet jer dio svjetskih politika nije spreman na promjene i projektovali su pobjedu njegovog protivnika iako ona nije bila realna“, kazao je Radunović i dodao: „Svi mediji, establišment, anketari, svi su bili uz Hilari Klinton, svi su bili tu da pomognu da ona izdejstvuje pobjedu koju američki narod nije želio. Američki narod da je pokazao da je demokratija za njih ipak iznad svega“, naglasio je on.

„Nas sve raduje što će Amerika konačno da se okrene više sebi jer ćemo i mi koji ne živimo u Americi, malo lakše moći da dišemo“, istakao je Radunović.

Zogović: Tramp da realizuje predizborna obećanja

„Od g. Trampa očekujemo da krene u realizacuiju svojih predizbornih obećanja“, izjavio je danas pred Američkom ambasadom portparol DNP-a i funkcioner DF-a Milun Zogović.

„Pobjeda Donalda Trampa na predsjedničkim izborima u SAD donosi jedan novi kvalitet političkih odnosa na međunarodnom planu, zasnovanih na poštovanju međunarodnog prava i uzajamnog reciprociteta, na opšte zadovoljstvo i dobrobit građana kako zapadnog Balkana tako i čitavog svijeta“, naglasio je Zogović.

Izvor: IN4S