DF u Krtolima: Radunović  – dosta je bilo privatne države koja služi jednoj porodici

DF u Krtolima: Radunović – dosta je bilo privatne države koja služi jednoj porodici

Demokratski front je na svom promotivnom skupu u sali Doma kulture u Radovićima uz svoje prepoznatljive audio i vizuelne efekte, pozvao Krtoljane i Tivćane da masovno izađu na izbore 16.oktobra i smijene aktuelni režim na čelu sa Milom Đukanovićem.

Članovima i simpatizerima ove koalicije obratili su se Slaven Radunović, Dragica Perović, Veljko Vasiljević, Rato Brajković i Savo Klakor.

Slaven Radunović, potpredsjednik Nove srpske demokratije i poslanik DF, zahvalio se na početku svog obraćanja Krtoljanima „što su sačuvali ćirilicu, srpski jezik i trobojku“.

„DF u koaliciji ima deset različitih subjekata. Različiti jesmo, ali svi imamo jedan prioritet – da srušimo Mila Đukanovića i onda ćemo poslije razlike među nama da rješavamo na demokratski način. Ne smeta mi da neko za sebe da kaže da je Crnogorac, i da hoće da govori crnogorskim jezikom i bude za NATO, niti drugome treba da smeta što sam ja Srbin, što govorim srpskim jezikom i što sam protiv NATO. Imamo sreću da ljudi koji su sa nama u koaliciji i koji nijesu u svemu isti kao mi, gaje istii odnos prema demokratiji. Ako se svi zajedno borimo za slobodne i fer izbore i da svaki građanin ima pravo na slobodu izbora, onda ta sloboda izbora mora da se odnosi na sve“, rekao je Radunović.

Slaven Radunovic ДФ у Кртолима: Радуновић   доста је било приватне државе која служи једној породици

On je poručio da je i PZP i ostali konstituenti DF saglasni da treba da se ispravi diskriminacija prema Srbima, da se narodna trobojka uvede kao državna zastava, da se sprskom jeziku vrati status punopravnog službenog jezika.

„To je zajednički stav svih nas iz DF i svi stojimo iza ovih zahtjeva. Usaglasili smo se i oko priznanja Kosova i sigurni budite da ruka svakog poslanika iz DF za koga glasate će se dići za poništenje priznanja lažne države Kosovo. Milo Đukanović je htio da za izbore motiviše ljude pitanje ulaska u NATO. Nijedan poslanik DF neće glasati za to da Crna Gora uđe u NATO.Građani sami treba o tome da donesu odluku na referendumu. Strane države ratifuku sporazum o ulasku Crne Gore iz njihovoh interesa, ali konačnu odluku će donijeti građani Crne Gore“, rekao je Radunović, dodajući da je DF protestima uzdrmao režim i da je svima sada jasno da Milo ne može formirati vlast sa strankama nacionalnih manjina.

On je istakao da DF ima spreman program 707 mjera za „dan poslije“.

Skup DF Krtoli.2jpg ДФ у Кртолима: Радуновић   доста је било приватне државе која служи једној породици

Prema njegovim riječima osnovna tačka tog programa je da minimalna penzija bude 200, a minimalna plata 300 evra.

Radunović je naveo da je najveći neiskorišćeni resurs pljačka od 100 miliona godišnje na ime raznih privatizacija i da će nova vlast ta sredstva vratiti državi, a žrtvama tranzicije koji su ostali bez posla oprostiti dugove za struju.

„85 miliona evra ćemo da povučemo iz Elektroprivrede. Riječ je o ukradenom novcu koji je prebačen na račune Prve banke i na račune u Italiji, koji ćemo da vratimo i anuliramo dugove naših građana. Država treba da bude servis građana, a mi gradimo državu solidarnosti i socijalne pravde. Dosta je bilo privatne države koja služi jednoj porodici“, rekao je Radunović.

On je rekao da po saznanjima DF, DPS preko diplomatsko konzularnih mreža Crne Gore u inostranstvu crnogorskim glasačima nudi da avio karte kako bi izašli na izbore.

„Milo osjeća da je gotov i zato stvara referendumsku atmosferu. Plaća po 300 evra za glasače iz Stokholma, a ima namjeru i da dovede čak i one iz Južne Afrike“, rekao je potpredsjednik NOVE, pozivajući građane da obavezno pozovu apstinente da izađu na izbore. „Ovo je prilika za čitavu generaciju, jer Milo nikad nije bio slabiji a mi nikad jači“, poručio je Radunović.

DRagica Perovic ДФ у Кртолима: Радуновић   доста је било приватне државе која служи једној породици

Predsjednica DSS Dragica Perović je rekla da Crna Gora više nema vremena da čeka i da je „vrijeme da se DPS hobotnica smijeni“ i da nema druge sem „Mi ili on“.

„Poslije 16.oktobra brodu DPS slijedi brodolom. Toga datuma ih šaljemo u istoriju. Ne možemo mu dozvoliti da sigurnim korakom gazi po našoj budućnosti. Kladioničari znaju za igru „iz iks u iks“. Za DPS to nije „iz iks u iks“, već „iz vlasti u ZIKS“. To je prvi mudrac Crne Gore i Budve već osjetio na svojoj koži, tu su i gradonačelnici Budve i Bara, a čak je sasalušavan i nedodirljivi gradonačelnik Podgorice, Miomir Mugoša“, rekla je Perovićeva.

Ona je poručila da DF ima „odličan plan kako da Crna Gora počne da pošteno radi i da se distancira od pogubne politike Mila Đukanovića koja je stvorila nemaštinu, nezaposlenost, korupciju i kriminal“.

Poslanik DF Veljko Vasiljević je rekao da je DF stub odbrane tradicionalne Crne Gore i njenih vrijednosti i posledni stub odbrane Crne Gore „pred poharom i kriminalom“.

Veljko Vasiljevic ДФ у Кртолима: Радуновић   доста је било приватне државе која служи једној породици

On je istakao da za razliku od DPS slogana „da živimo bolje“ građani žive sve gore i sve su više zaduženiji.

„Dijete kad se rodi, dužno je odmah po rođenju 3.600 evra. Svaka porodica u Crnoj Gori dužna je u prosjeku po 5.00 evra. Stanovništvo Crne Gore duguje preko 130 miliona eura po osnovu neplaćenih računa za struju. Prosječne plate u Crnoj Gori nijesu onolike kolike režim kaže. Prosvjetni radnici nemaju preko 400 i nešto eura, kao ni zdravstveni radnici bez specijalizacije. Znam mnoge momke iz Nikšića koji u nestašici posla dolaze ovamo da rade za 240 evra u sikjuriti firmama. Život brzo prođe, desetak godina na takvom poslu ponese mladost, Šta poslije? Kolika će im biti penzija?“, upitao je Vasiljević dodajući da je ista sudbina mnogim ženama koje rade za mizerne plate bez penzionog i zdravstvenog osiguranja po hipermarketima. „Onaj ko se proda DPS-u neka zna da je kupljen parama od naše budućnosti“, poručio je Vasiljević.

Poslanički kandidat DF, Rato Brajković se izvinio Krtoljanima zbog bojkota lokalnih izbora.

On je rekao da i sam nije znao da li je takva odluka ispravna, ali se sada uvjerio da će se ta žrtva pretvoriti u izbornu pobjedu.

Rato Brajkovic ДФ у Кртолима: Радуновић   доста је било приватне државе која служи једној породици

Brajković je rekao da Tivat nikad nije imao goru vlast, koja je po njegovoj ocjeni apsolutno nesposobna.

„Napravljena je takva vlast da u kabinetu predsjednice opštine od njih šest, pet su Hrvati. Ne kažem da vode diskriminatorsku politiku, ali tvrdim da gore vlasti nije bilo. Rezultat njihovog rada biće nikakvi“, istakao je Brajković.

On je podvukao da nova opštinska vlast sprovodi praksu enormnog partijskog zapošljavanja na osnovu budžeta koji je ostao od prethodne vlasti.

On je istakao da je od 18 miliona evra, stvarni budžet 9 miliona, a sve ostalo su kreditna i prebačena sredstva.

„Po zakonu o slobodnom pristupu informacijama tražio sam podatak koliko je Porto Montenegro uplatio sredstava od boravišne takse za nautičare, a koliko je uplatio hotel Regent. Dobio sam odgovor da nijedan dinar nije uplaćen od boravišne takse za turiste koji stižu na plovnim objektima. U podužem odgovoru koji sam dobio jasno je da je vlast nesposobbna da to naplati“, istakao je Brajković, dodajući da je hotel Regent za 270 dana uplatio svega 4.500 evra na ime boravišne takse.

„Ispada da u čuvenom hotelu Regent na dnevnom nivou boravi oko 18 gostiju. Sve ostalo su privatni apartmani“, dodao je Brajković. On je poručio da izbore ne doživljava kao borbu protiv Mila Đukanovića već borbu sa strahom i borbu nas sa samim sobom. „Zadnji je trenutak da pokažemo karakter i i iskoristimo ovu priliku“, rekao je Brajković.

Promotivni skup DF u Krtolima, vodio je potpredsjednik tivatskog OO NOVE, Savo Klakor. On je prisutne pozvao na promotivni skup koji će se održati u velikoj sali CZK u Tivtu, u srijedu 5.oktobra sa početkom u 17 časova.

Izvor: In4s.net