Predsjedništvo Demokratskog fronta je na današnjoj sjednici analiziralo dosadašnje aktivnosti u susret organizaciji protesta 27. septembra. Na sjednici je izraženo posebno zadovoljstvo funkcionisanjem opštinskih odbora članica DF – a u Podgorici i Nikšiću koji su uspješno realizovali povjerene im logističke zadatke, a u skladu sa odlukom o početku protesta koju smo donijeli 13. jula u Beranama. Time su se stekli uslovi da DF udje u drugu fazu pojačanih terenskih aktivnosti koje će rezultirati uspješno organizovanim protestima.

Predsjedništvo DF – a je takodje analiziralo društveno politički trenutak u kojem se nalazi Crna Gora, još jednom konstatujući da samo protesti kao legitman vid demokratskog djelovanja mogu dovesti do pada aktuelne i formiranja prelazne Vlade. DF još jednom iskazuje spremnost, kao i svaki put dosad, da podrži svaku realnu opozicionu inicijativu čije je ishodište usmjereno na rušenju DPS – SDP koalicije.

Zato smo i ubijedjeni  da opozicioni model protesta koji se pokazao kao najbolji demokratski odgovor i alternativa režimu može i mora okupiti sve antirežimske snage čija je obaveza da bez kalkulacija i uskostranačkih interesa učestvuju u demokratizaciji Crne Gore.