DF za “Blic”: Opozicija sprema zajednički odgovor na Milovu BRUTALNU KRAĐU

DF za “Blic”: Opozicija sprema zajednički odgovor na Milovu BRUTALNU KRAĐU

Milan Knežević, član predsjedništva Demokratskog fronta, najjače opozicione partije u Crnoj Gori, kaže za “Blic” da će opozicija već danas pokušati da zauzme zajednički stav povodom dešavanja tokom izbornog dana.

– I pored činjenice da je Milo juče uhapsio više od 2.000 aktivista Demokratskog fornta, kao i da je insceniranom akcijom hapšenja penzionisanog šefa srpske žandarmerije Crnu Goru uveo u stanje državnog udara i uz sve neregularnosti koje su se dešavale tokom izbornog dana, jasno je da nije uspio da obezbijedi dovoljnu većinu da formira vladu. DPS trenutno ima 36 mandata i neophodna su mu još 5 kako bi sastavio vladu – kaže Knežević za Blic.

Kako napominje, udružena opozicija neće ostati nijema na sve ono što je pratilo jučerašnje izbore u Crnoj Gori.

– Već danas ćemo pokušati da izađemo sa zajedničkim stavom o jučerašnjem danu koji ne bi bio moguć ni u najnerazvijenijim zemljama Afrike. Pokušaćemo da nađemo zajednički odgovor o formiranju prelazne vlade koja bi za godinu dana održala izbore. Spremni smo i da tu vladu formiramo sa manjinama, ali ukoliko bude potrebe opozicija će zajedničkom akcijom organizovati proteste zbog brutalne krađe i uplitanje policije, tužilaštva i sudstva u izbore – dodao je Knežević.

Izvor: Blic