DNP Danilovgrad: Bezrezervna podrška Kneževiću, na izbore svi zajedno!

DNP Danilovgrad: Bezrezervna podrška Kneževiću, na izbore svi zajedno!

Na sinoć održanoj sjednici danilovgradskog odbora Demokratske narodne partije u proširenom sastavu najoštrije je osuđen nastavak brutalnih napada totalitarnog režima na predsjednika DNP-a Milana Kneževića, istakli su iz DNP Danilovgrad.

„Sramna, politička i protivustavna presuda našem predsjedniku Milanu Kneževiću kojom je osuđen na izdržavanje kazne od četiri mjeseca zatvora, donesena u jeku priprema za predsjedničke i lokalne izbore, dokaz je krajnjeg sunovrata crnogorskog pravosuđa, kao i bestijalnosti rukovodstva DPS-a, koje u panici od skorog političkog kraja, inicira otvorenu strahovladu i progon političkih neistomišljenika. Sa sjednice je upućeno upozorenje crnogorskoj režimskoj hobotnici da prestane da se igra sa strpljenjem građana i promptno zaustavi državni i paradržavni teror koji sprovodi nad Milanom Kneževićem i Demokratskim frontom. Takođe je sugerisano liderima ostalih opozicionih partija da se oglase i stanu u odbranu nepravedno osuđenog opozicionog kolege, ukoliko ne žele da ih sjutra zadesi ista „nepristrasna“ presuda crnogorskog pravosuđa“, naglasio je predsjednk OO DNP Danilovgrad, Dragan Bojović.

Iz DNP-a su apelovali na opozicione partije kako bi se našlo rješenje o zajedničkom kadidatu.

„Na sjednici je iskazana puna podrška naporima rukovodstva Demokratskog fronta da se postigne dogovor o zajedničkom kandidatu opozicije na predstojećim predsjedničkim izborima. Bilo koji predsjednički kandidat iza koga bi stala cjelokupna opozicija (a kvalitetnih kandidata u Crnoj Gori ima puno) izvjesno bi pobijedio kandidata frakcijaški i klanovski podijeljenog DPS-a. U tom kontekstu je sa sjednice upućen apel da se što prije usaglasi jedinstveni kandidat, jer se nipošto ne smije propustiti šansa da se ostvari izborna pobjeda nad kriminalnim režimom i otpočne konačna demontaža totalitarnog sistema, kazali su iz DNP-a.

Oni su poručuju aktuelnoj vlasti u Danilovgradu, tj DPS-u da polako počnu sa pakovanjem i iseljenjem iz kancelarija jer vjeruju u pobjedu na predstojećim izborima.

„Sa sjednice je poslata poruka danilovgradskom DPS-u, koji u svakoj svojoj polemici sa svojim sugrađanima iz DNP-a priziva u pomoć NATO divizije, veličajući pritom cirkuske uloge svojih novih partijskih šefova Sinđe i Paje, da počnu da pakuju svoje poltronske kofere i pripreme opštinske kancelarije za novu vlast. Građani Danilovgrada su odavno na svojoj koži osjetili sva „djela“ i lažne „uspjehe“ DPS-a. Stoga će umjeti da „zahvale“ čelnicima lokalne vlasti na predstojećim izborima, tako što će ih, njihovim imaginarnim bulevarom od Danilovgrada, preko Markovine, do Podgorice, pa nazad preko Vranjnskih njiva, regionalnim i lokalnim putevima punih rupa, onako „preduzimljive“ poslati kućama da otuda šire svoju ogromnu pohlepnu „ljubav“ prema Crnoj Gori“, poručuju iz DNP-a.

„Na sjednici je, na kraju, naglašena potreba da se svi opštinski i mjesni odbori DNP-a i DF-a dodatno angažuju, kako u svojim sredinama, tako i na državnom nivou, kako bi se svim raspoloživim demokratskim sredstvima suprostavili protivustavnom i protivzakonitom progonu DF-a, ali i demonstrirali nesumnjivu vitalnost, kvalitet i snagu u susret predstojećim predsjedničkim i lokalnim izborima, zaključio je Bojović.

IN4S