DNP Danilovgrad: DPS i godine koje su pojeli skakavci

DNP Danilovgrad: DPS i godine koje su pojeli skakavci

Dragi naši „graditelji“ i „stvaraoci“ iz DPS-a, sve nezavisne novine i mediji sa posebnom pažnjom čuvaju i publikuju naša partijska saopštenja i izjave, ne zato što ih mi za to „molimo“, već zato što su naša saopštenja precizna, argumentovana i, nadasve, istinita, poručuju iz danilovgradskog odbora Demokratske narodne partije u odgovoru na saopštenje DPS-a objavljeno u „Slobodi“ 17. marta pod naslovom „Nemušti DNP“.

Nastavak saopštenja prenosimo u cjelosti:

Gdje su Vaši predlozi odluka o komunalnim naknadama i legalizaciji objekata na čiju smo pravnu neutemenjenost i nezakonitost ukazivali? Zašto ih nijeste, kako ste bili isplanirali, usvojili na prošloj sjednici Skupštine opštine Danilovgrad? Čak i ako Vam partijski drugovi i saučesnici iz nadležnog ministarstva daju saglasnost na Vaše protivpravno sročene odluke, neko će za takvu vrstu bezakonja morati da odgovara, čim uskoro dođe do smjene vlasti.

Planirali ste da pred predstojeće izbore selektivno i fiktivno obećavate građanima oproštaj komunalnih naknada, da bi im nakon izbora iste te komunalije duplo naplaćivali. I još se, pritom, hvalite kako ste svojim odlukama omogućili olakšice Vašim DPS biznismenima i tajkunima!? Hoćete da ogromne dugove koje ste napravili u opštini naplatite od osiromašenih građana, a da zaštitite svoje partijske biznis partnere. No, srećom, Vaši zelenaški planovi će se sasvim izjaloviti, jer će Vas građani, sa svim Vašim partijskim manipulacijama i prevarama, ubrzo poslati u političku prošlost.

Gospodo „neumorni trudbenici“ iz DPS, mi Vam nismo rekli da ne radite. Mi Vam, naprotiv, otvoreno ukazujemo na to što radite, a što vodi potpunom kolapsu danilovgradske opštine. I slažemo se u jednom sa Vama: mudri žitelji Bjelopavlića sve vide i niko ih ne može prevariti. Vide slike ruševina iz centra Danilovgrada koje dostavljamo široj javnosti na uvid. Vide slike ruiniranog hotela Zeta, razorene Fabrike stanova, Ciglane. Vide slike svih opljačkanih i devastiranih preduzeća u opštini Danilovgrad. Vide i znaju da ste Danilovgrad, od nekada lijepe i perspektivna varoši, pretvorili u ekonomsku pustoš. „Ka skakavci, što polja opuste“, kako to plastično opisuje naš najveći pjesnik, koga ste se takođe odrekli.

Zato bi najbolje bilo da se, kako kaže naš narod, „pokrijete ušima“ i da ćutite. I da ovo malo što Vam je ostalo do izbora ne radite ništa, jer ste Vašim „predanim radom“ i „graditeljstvom“ oštetili i „zadužili“, ne samo nas, već i naše unuke