Nadaleko čuvena „kultura izražavanja“ Miraševog DPS-a još jednom je „opčinila“ građane u njihovom jučerašnjem odgovoru na naše činjeničke navode o novim zloupotrebama koje u Danilovgradu priprema ova pseudo partijska organizacija, poručuju iz danilovgradskog odbora Demokratske narodne partije u odgovoru na saopštenje DPS-a objavljeno u „Danu“ 22. februara pod naslovom „Ni manje partije, ni većih bukača“.

Nastavak saopštenja prenosimo u cjelosti:

U pauzama između ispijanja kafe u lokalnom lovačkom udruženju i stavljanja potpisa podrške za otimanje hramova u korist Milove policijske crkve, odbornici DPS-a vrijeđaju ugledne predstavnike opozicije na ličnoj osnovi nazivajući nas „bukačima“, „neiskrenim“, „perfidnim“, „licemjernim“, koji tobože politički angažman podređuju privatnom interesu. I ovo kažu odbornici DPS-a, jednog sitnosopstveničkog udruženja koje i opštinu i državu koristi isključivo u lične svrhe, koje nas je izdalo, prodalo, opljačkalo i devastiralo na svakom planu: i ekonomski, i moralno, i politički.

Tačno je gospodo Miraševi sledbenici da su predlozi odluka koje namjeravate da usvojite na narednoj sjednici Skupštine opštine selektivni, arbitrani i nezakoniti. Ako su doneseni detaljni urbanistički planovi u opštini Danilovgrad, ne mogu odluke koje se zasnivaju na usvojenim planskim dokumentima važiti za jedan dio teritorije Opštine, a za drugi ne. Detaljni urbanistički planovi i odluke Skupštine opštine, koje moraju biti usklađene sa opštim propisima, jesu zakoni jer ih je usvojio lokalni parlament. Usvajanjem predloženih odluka lokalni parlament bi prekršio zakonski obavezujuće planove i dokumenta koja je prethodno sam usvojio. Na koji način bi nadležne opštinske službe postupale u konkretnim slučajevima? Kako bi odlučivale kome naplatiti komunalnu naknadu? Valjda rukovodeći se „bojom očiju“ pojedinih građana, ili tako što će se naložiti lokalnim službama da obmanjuju građane i lažno obećavaju oprost komunalnih dugova za podršku DPS-u na predstojećim izborima.

Ukoliko usvojite predložene odluke, DNP će pokrenuti svu raspoloživu zakonsku proceduru, podnoseći inicijativu Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti predmetnih odluka. Zakon se, gospodo draga iz Miraševe sekte, mora poštovati!

Znamo da ste Vi navikli da selektivno (kako Vam odgovara) primjenjujete i zakone i propise, pa čak i sudske odluke u izgubljenim opštinskim sporovima u kojima se troše na hiljade evra poreskih obveznika. Ali se, na sreću, Vašim zloupotrebama, Vašoj otimačini, Vašoj bahatosti i osionosti približio politički kraj. Ova „mala“ partija, kao veoma ugledna i respektabilna članica Demokratskog fronta čijom snagom se svakodnevno bavite, poručuje da će Vas uskoro poslati u političku istoriju, i osloboditi naše sugrađane i komšije Vaših partijskih nepočinstava.

IN4S , Dan