DNP: DF je glavni neprijatelj mafijaškoj hobotnici koja je na vlasti i oko nje

DNP: DF je glavni neprijatelj mafijaškoj hobotnici koja je na vlasti i oko nje

Na juče održanoj sjednici odbora Glavnog grada Demokratske narodne partije, zaključeno je da se Crna Gora, posebno od 16.oktobra, nalazi u dubokoj političkoj i sveopštoj krizi.  Tome u najvećoj mjeri doprinose institucije sistema koje funkcionišu po diktatu režima. U tome prednjače Specijano državno tužilaštvo i Ustavni sud, koji djeluju pod političkim nalozima režima i dovode situaciju u Crnoj Gori do usijanja. Time se u ozbiljnoj mjeri  uskraćuje mogućnost da dođe do dijaloga kao jednog od načina prevazilaženja krize.

Odbor Glavnog grada DNP sa velikom zabrinutošću gleda na kršenje ljudskih prava i sloboda u Crnoj Gori i uvođenje na mala vrata u NATO, i daje punu podršku rukovodstvu DNP-a i DF-a u razotkrivanju brojnih afera koje je proizvela ova vlast i traženju rešenja da se građanima Crne Gore omogući slobodno i demokratsko izjašnjavanje na parlamentarnim izborima,   koji bi bili raspisani zajedno sa predsjedničkim i lokalnim izborima 2018. godine.

Montirani sudski procesi koji se vode protiv Demokratskog fronta najbolji su dokaz o ispravnosti političkog djelovanja ovog saveza i pokazatelj su da je DF glavni neprijatelj mafijaškoj hobotnici koja je na vlasti i oko nje. O tome najbolje svjedoče svakodnevni primjeri pljačke imovine Crne Gore od strane visokih državnih funkcionera DPS-a i njima bliskih kriminalaca, što će,  ako se ne zaustavi u dogledno vrijeme,  dovesti do ekonomske kataklizme . DNP CG i DF ostaju do kraja odlučni i istrajni u borbi za konačnu demokratizaciju Crne Gore i političkom obračunu sa kriminalcima na vlasti.