DNP: Jovanović zbog odvažnosti postala meta režimskih kriminalnih struktura

DNP: Jovanović zbog odvažnosti postala meta režimskih kriminalnih struktura

Demokratska narodna partija najoštrije osuđuje najnoviji verbalni napad i prijetnje koje su upućene novinarki „Vijesti“ Jeleni Jovanović, saopštio je član predsjedništva DNP-a Dragan Bojović.

„Riječ je o novinarki koja je svojim dosadašnjim radom više puta posvjedočila profesionalni kvalitet, nepristrasnost, objektivnost i nadasve odvažnost. Otuda se i našla na meti režimskih i pararežimskih kriminalnih struktura.

Demokratska narodna partija zahtijeva, ne samo da se urgentno procesuira i sankcioniše vinovnik ovog napada, već i da se ustanovi logističko ‘zaleđe’ ovakvih nasrtaja na novinare, te da se Jeleni Jovanović, u obavljanju njenih profesionalnih obaveza, obezbijedi adekvatna zaštita i sigurnost“, naglasio je Bojović.

Napad na novinarku logična posljedica predvidljive stvarnosti

„Živimo u totalitarnoj, nedemokratskoj državi čiji aktualni premijer je bivši dugogodišnji šef ANB-a, poznat kao ‘crna kutija’ režima, za vrijeme čijeg su se direktnog ili indirektnog upravljanja ‘udbaškim’ strukturama dogodila trideset i dva nerasvijetljena ubistva, među kojima i ubistvo novinara i urednika ‘Dana’ Duška Jovanovića.

Živimo u državi u kojoj su međusobna bombaška razračunavanja kriminalnih klanova postala svakodnevnica, čiji šef režima sudi, progoni i zatvara političke neistomišljenike, otvoreno prijeti medijskim poslenicima i nasilno smjenjuje upravljačke strukture medija“, napomenuo je funkcioner DNP-a.

On ističe da je u tom sveopštem pravnom i institucionalnom sunovratu crnogorskog društva, u koji nas pozicionira kriminalni režim, „napad na novinarku Jelenu Jovanović na žalost, samo logična posljedica jedne haotične, uznemirujuće, ali i predvidljive stvarnosti“.

„Sve dok nosioci ‘vladavine prava’ i korifeji ‘evropskih integracija’ budu šefovi organizovanih kriminalnih grupa, bezbjednost nezavisnih novinara, kao i svih onih koji nastoje da profesionalno i napristrasno obavljaju svoj posao, biće ugrožena“, naglasio je Bojović.