Demokratska narodna partija je u Kolašinu uspješno nastavila aktivnosti oko dodjele novih članskih karata. Na svečanoj sjednici Opštinskog odbora, kojoj su prisustvovali predsjednik DNP- a Milan Knežević i predsjednik Političkog savjeta Predrag Bulatović, uručene su 102 nove članske karte.

Predsjednik Opštinskog odbora DNP- a u Kolašinu Aleksandar Dožić saopštio je prisutnima da je tokom pripreme ove sjednice jos 80 građana popunilo pristupnicu, tako da će ubrzo biti organizovana još jedna sjednica na dodjeli dodatnih članskih karata.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji, lider DNP-a je posebno potencirao značaj organizovanja protesta 27. septembra, i iskazao vjeru u njihov uspjeh.

Osvrnuvši se na nedavnu inicijativu Demokrata za izglasavanje nepovjerenja Vladi, Knežević je izjavio sljedeće: “DNP i Demokratski front će podržati inicijativu Alekse Bečića, ukoliko on, osim poslanika DF- a, koji su neupitni, ima podršku i ostalih 25 poslanika, neophodnih za izglasavanje nepovjerenja Vladi. Pošto u ovom trenutku nemamo jasan stav SDP-a i Pozitivne, a da bismo izbjegli svaki vid manipulisanja ovom inicijativom, ponovo pozivamo Ranka Krivokapića i Darka Pajovića da saopšte hoće li podržati inicijativu.

Bez njihove podrške, ova inicijativa je osuđena na neuspjeh, i mi smo, zbog opozicione javnosti, dužni ukazati na negativne posljedice njenog neizglasavanja. Pošto Ranko Krivokapić ne želi da izglasa nepovjerenje Đukanoviću i da podrži Bečićevu inicijativu, jasno je da samo protesti mogu proizvesti demokratski pritisak, koji bi rezultirao padom Vlade i formiranjem prelazne Vlade.

Zato DF, kao najjači opozicioni subjekt, ima obavezu da učini sve, kako bi demokratski protesti rezultirali formiranjem prelazne Vlade, odnosno stvaranjem uslova za fer i demokratske izbore.”

Govoreći o protestima i odnosima u opoziciji, Predrag Bulatović je apostrofirao sljedeće činjenice: “Kao lider SNP-a 2001. godine, uvijek sam afirmisao koncept objedinjavanja opozicije, zanemarujući uskostranačke interese.

DF je sada uputio poziv svima da se na ravnopravnim osnovama uključe u organizaciju protesta. Smatrali smo, i smatramo da kroz formu javnog dijaloga i ostalih oblika opozicione komunikacije možemo doći do potrebnog opozicionog saglasja, koje bi rezultiralo formiranjem prelazne Vlade. Opoziciona trvenja i trenutne razmirice nikako ne mogu biti prepreka na putu opozicionog djelovanja. Naprotiv, dužni smo da pokažemo zrelost i odlučnost u realizaciji narodne volje za organizovanjem fer i demokratskih izbora. DF se na tom putu pokazao kao  beskompromisan borac protiv režima, i pouzdan partner onim opozicionim subjektima, koji su spremni da na istim principima mijenjaju Crnu Goru na bolje. A vrijeme, koje je pred nama, to će i potvrditi.”