DNP o DPS analitičarima: Za šaku srebrnjaka služe režimu (VIDEO)

DNP o DPS analitičarima: Za šaku srebrnjaka služe režimu (VIDEO)

Nakon što je DF otpočeo aktivnost na prikupljanju potpisa za organizovanje referenduma na kom bi se građani Crne Gore izjasnili da li su za to da se povuče odluka o priznanju tzv. države Kosovo, najednom je izmilela čitava jedna poltronska menažerija “nezavisnih analitičara” , “režisera”, “ intelektualaca” koji su smisao svog života zasnovali na parazitizmu služenja svakom režimu.

Tako je danas izvjesni Sošić koji se predstavlja kao režiser dao sebi za pravo da DF nazove terorističkom organizacijom, a Ranko Đonović, nekdašnji vozače drezine, a sad ugledni građevinski investitor, vlasnik PG garaže i “nezavisni analitičar” zaprijeti Srbima u Crnoj Gori egzodusom nalik onom u Hrvatskoj i Kosovu. Ovakav multifašizam državnih sinekuraca je najbolji pokazatelj nemoći dukljanske politike koja angažuje ovakvu opskurnu radnu snagu čiji bi najveći dometi u noramlnim evropskim zemljama bili posao animatora za prodaju karata prilikom gostovanja cirkusa.

Njihovo pripejd crnogorstvo i briga za državu najbolje se ogledaju u tome što je Sošić pljujući po DF – u zatražio pomoć države za nastavak nekakve serije “ Božićna pobuna” koja vrvi od falsifikata i histerične patetike i koju osim njega i Đonovića malo ko i da je gledao, iako je finansirana od najmanje polovine građana Crne Gore koji su bili za zajedničku državu sa Srbijom.

Ali Sošić, iskusni režimski lakej i grantoprež, ali i amaterski umjetnik provincijalne svijesti,  je zaključio da se jedino može izboriti za nastavak snimanja njegovog pomijastog životnog djela ako DF i 80 000 građana koji su ga glasali nazove terorističkom organizacijom. Bivši Srbi, a Sošić ne može biti ništa drugo nego to, imaju potrebu svakodnevnog dokazivanja i uklizavanja svojim novim gospodarima i spremni su za šaku srebrnjaka izdati sve čega su se dotakli, samo da poljube gazdine skute.

A pošto nam je dobro poznata ta izdajnička svijest pozivamo Duška Markovića da se smiluje na njegovo lamentiranje nad vječnošću Crne Gore i odobri mu sredstva za nastavak snimanja, ali sve do 12. jula 1941. kad su “patriote” poput njega za konzervu makarona skandirali “Viva duče” i pjevali “ Govinezzu”. Kao skroman doprinos prikupljanju istorijske građe za ovaj “najsvjetliji period crnogorstva” ovom prilikom Sošić – Stanislavskom šaljemo kratki dokumentarac iz Italijanskog istorijskog instituta o posjeti reimperatora Italije Cetinju 27.05.1941.

Nadamo se da će mlađani Blagota Eraković naći prostor da i ove istorijske segmente “čojstva i junaštva” smjesti u svoju filmsku zadužbinu borbe protiv terorista iz DF – a . A što se tiče Ranka Đonovića, poručujemo mu da se zavuče u tu garažu kod Delte, krcka mrvice sa režimskog stola , gleda Zadrugu i neka nam ne prijeti istjerivanjem iz Crne Gore, jer svi koji su htjeli da nas “išćeraju” iz Crne Gore na kraju su bili “išćerani” podvijenog repa.