Na danas održanoj sjednici Glavni odbor Demokratske narodne partije je dao punu podršku rukovodstvu Partije i Demokratskom frontu da istraju u bojkotu rada Skupštine Crne Gore, kao i u rasvjetljavanju svih dešavanja vezanih za navodni državni udar od 16. oktobra.

GO DNP je takođe podržao intenziviranje daljih aktivnosti na promociji kampanje Saveza vojno neutralnih država (B4), kao i neophodnost organizovanja referenduma po pitanju ulaska Crne Gore u NATO. Svako drugo isključivo rješenje dodatno bi polarizovalo i destabilizovalo ionako krhke društveno-političke prilike u Crnoj Gori.

Glavni odbor DNP snažno je podržao teritorijalni integritet Srbije, i njenu spremnost da bude nosilac ideje Saveza vojno neutralnih država, posebno potencirajući stav iz izborne kampanje DF-a da Kosovo i Metohija čine sastavni dio Republike Srbije.

Glavni odbor DNP je iskazao punu podršku naporima predsjednika DNP Kneževića na zalaganju za jedinstveni nastup opozicije početkom sljedeće godine na predstojećim lokalnim izborima u Nikšiću, kao i na državnom nivou za predsjedničke izbore 2018. godine.

Glavni odbor DNP dao je saglasnost za usvajanje Finansijskog izvještaja o poslovanju Partije za 2016. kao i Finansijskog plana za nastupajuću 2017. godinu.

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora DNP za predsjednika Kluba mladih DNP izabran je Nikola Jovanović.