Demokratska narodna partija najoštrije osuđuje vandalski čin zasad još  nepoznatih počinilaca, demoliranje automobila suvlasnice dnevnog lista “Dan” i supruge pokojnog Duška Jovanovića, Slavice Jovanović.

          U vremenu kad se aktuelni režim hvališe pozicijom Crne Gore kao sigurne destinacije, ovo je već ko zna koji put da se vrše brutalni pritisci na poslenike javne riječi. U ovom slučaju, očigledno je da nepoznati počinioci ne prezaju ni od ataka na ženu u Crnoj Gori, pa se ovim nemilim povodom treba prisjetiti i dosadašnjih direktnih fizičkih nasrtaja  ne samo na novinare, nego i novinarke dnevnih novina “Dan” i “Vijesti”.

          I ovaj događaj dodatno pokazuje da se u procesu osvajanja građanskih i profesionalnih sloboda u Crnoj Gori malo šta, u suštini, izmijenilo, i da je ova zemlja, zahvaljujući rigidnoj vladavini oligarhije na vlasti krajnje nesigurno područje i za poslenike javne riječi.

          Tim prije što je Slavica Jovanović izjavila i da dugogodišnji, brojni i raznovrsni ataci prema njoj, kao supruzi Duška Jovanovića, nijesu novost u njenom svakodnevnom životu i radu, Demokratska narodna partija upućuje oštar apel Upravi policije i svim nadležnim državnim institucijama da u što skorijem roku pronađu počinioce ovog kriminalnog čina, koji je samo jedan u nizu, i koji dodatno prikazuje Crnu Goru u vrlo nepovoljnom svjetlu u međunarodnoj javnosti.