DNP Pljevlja: Neophodno objedinjavanje opozicije u susret lokalnim izborima

DNP Pljevlja: Neophodno objedinjavanje opozicije u susret lokalnim izborima

Obavještavamo javnost da je u sali Skupštine opštine Pljevlja održana nova sjednica Opštinskog odbora Demokratske narodne partije Pljevlja, na kojoj je prisustvovao i uzeo učešće u radu predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević. Sjednicom Opštinskog odbora je predsjedavao Vladislav Bojović.

Zaključeno je da lokalna vlast u Pljevljima nije napravila nijedan suštinski korak u pravcu rješavanja najvećih problema Opštine i da je već odavno zaslužila da bude smijenjena. Konstatovano je i da su samo pojedinci nastavili da se bogate eksploatacijom pljevaljskih resursa, kao i da je poslednjih godina novac građana Pljevalja trošen i rasipan, ne shodno utvrđenim prioritetima u budžetu Opštine, već shodno samovolji odlazećeg predsjednika, pri čemu su stvorene nove milionske obaveze koje će ponovo pasti na teret građanima Pljevalja. Naglašen je problem sve veće zagađenosti grada i izostanak investicija koje bi donijele otvaranje novih radnih mjesta u privredi, kao i da se, umjesto temeljne rekonstrukcije vodovodne i putne infrastrukture, izvodilo samo marketinško krpljenje.

Na sjednici je iskazana podrška predsjedništvu Demokratskog fronta u njihovim naporima da dođe do objedinjavanja opozicije oko nestranačke ličnosti kao jedinog predsjedničkog kandidata, jer se radi o već oprobanom modelu koji garantuje sigurnu pobjedu nad bilo kojim kandidatom DPS-a. Opštinski odbor Demokratske narodne partije u Pljevljima jednoglasno je usvojio zaključak, u formi zajedničkog stava, da je neophodno da dođe do najšireg objedinjavanja opozicije u Pljevljima u susret predstojećim lokalnim izborima. Konstatovano je da samo najšira opoziciona lista u Pljevljima garantuje sigurnu i ubjedljivu pobjedu nad DPS-om. Opštinski odbor je ovlastio predsjednika odbora i člana predsjedništva DNP-a Vladislava Bojovića da otpočne razgovore sa svim relevantnim opozicionim subjektima u Pljevljima oko objedinjavanja opozicije u susret predstojećim lokalnim izborima. Ukazano je na činjenicu da je, kojim slučajem, na lokalnim izborima u Beranama, cjelokupna opozicija nastupila objedinjeno, dakle u jednoj koloni, razlika bi bila dva ili tri mandata u korist opozicije i pobjeda bi bila još sigurnija, što mora da posluži kao reper opoziciji za predstojeće izborne cikluse.