Dragan Bojović: Koliko nudite trgovci glasovima?

Dragan Bojović: Koliko nudite trgovci glasovima?

Ne samo da iz kabineta predsjednika opštine Danilovgrad ne spore da vrše nezakonita preidizborna zapošljavanja i  kupovinu glasova, već i meni lično u svom regovanju javno nude posao, vjerovatno pod uslovom da prestanem da ukazujem na nepotizam, klijentelizam i političku korupciju koju bahato sprovode, rekao je Dragan Bojović, predsjednik OO DNP-a u Danilovgradu, u odgovoru na reagovanje iz kabineta predsjednika Opštine Danilovgrad.

Pa, koliko nudite gospodo trgovci glasovima?

S obzirom na reference koje posjedujem, ne možete iznaći te pare i ta  lažna obećanja kojim biste me mogli kupiti.  Ni mene, ni većinu građana Danilovgrada koje svih ovih godina vaše jednopartijske i policijske  torture nijeste uspjeli ni kupiti, ni uplašiti.

I u toj vašoj političkoj osionosti i beskrupuloznosti, imate hrabrosti da DNP  optužite za porodično-kumovsko zapošljavanje?! Vi, koji ste od zgrade opštine, čast izuzecima, napravili dom za zbrinjavanje vaše  djece  i djece vaših rođaka. Toliko ste članova najužijih familija zaposlili u opštinskoj administraciji da bi vam bilo lakše da, kako kaže jedan moj opozicioni prijatelj, radite od kuće –  barem bismo uštedjeli na opštinskim računima za struju.

I sve to u uslovima kad ste uništili danilovgradsku privredu, kad je dug opštine, barem onaj za koji se zna, preko pet miliona eura,  kad novoplanirani DPS stručnjaci moraju da rade stojeći u opštinskim kancelarijama, jer zbog viška zaposlenih u administraciji nemaju gdje ni stolicu da postave.

Hoćete li u opštini opet da organizujete polaganje ispita o trošku građana, te ubrzane dopunske kurseve kako biste doškolovali vaše pojedine DPS „kadrove“ koje tobože zapošljavate zbog njihove „stručnosti“?

Politički rad u kabinetu predsjednika opštine Danilovgrad odavno je poprimio Orvelovski profil, pa se neznanje prikazuje kao moć, ropstvo kao sloboda, a zadovoljavanje najbanalnijih ličnih potreba kao pregalaštvo za dobrobit Danilovgrađana. To je tzv. DPS sindrom hipertrofiranog, debelog ja koje neprestano raste, goji se, popunjava sav prostor oko sebe, i kao takvo od sebe više ne može da vidi ništa drugo, štaviše smatra da opština i država i svi drugi građani i postoje samo zato da bi ispunjavali njihove sebične interese.

Otuda, iz kabineta predsjednika OO DNP poručujemo da stojimo kao prepreka i kočnica sebičnim interesima čelnika danilovgradskog DPS-a. Neće Brano Đuranović mjeriti kvalitet članovima DNP-a na namještenim oglasima koje raspisuje na jedan dan.

DNP će u zgradu SO Danilovgrad ući kao nova vlast, za koju će nas birati, ne Milo i Aco Đukanović, već naši sugrađani kako bi se konačno politički oslobodili vas, vaše korupcije, vašeg nepotizma i klijentelizma, vašeg političkog podaništva i poltronstva koje je od nekad lijepe i perspektivne  varoši napravilo ekonomsku i kulturnu marginu i pustoš.

I ne brinite se vi o rasipanju glasova u opoziciji. Mi ćemo se sa svojim kolegama iz opozicije lako dogovoriti. Bolje se postarajte o tome kuda ćete vi, kad se vaši lideri i politički mentori dosele na teritoriju naše Opštine, tu nedaleko, u Spuž. Danilovgrad će za rukovodstvo DPS-a, kako bi rekao vaš predsjednik Filip, doista postati „grad iz kojeg se ne odlazi“  – puno, puno godina.

 

IN4S