Demokratska srpska stranka (DSS) pristupila je Demokratskom frontu (DF), saopšteno je danas na pres konferenciji tog političkog saveza.

Jedan od lidera DF-a, Milan Knežević, najavio je ranije da će se DF-u pridružiti “respektabilan i uvažen” politički subjekt.

Jedan funkcionera Demokratskog fronta (DF), Iva Bajković, saopštila je na današnjem presu saopšteno kako se nadaju da će čin DSS-a “povući i druge političke subjekte da im se pridruže”.

Predsjednica Demokratske srpske stranke (DSS), Dragica Perović, saopštila je da su se pozivu DF-a odazvali kako bi “DPS hobotnicu poslali u istoriju”.

“DSS se zalaže za prava srpskog naroda, jezika i crkve u Crnoj Gori. I dostojanstven život svih građana Crne Gore”, rekla je Perović.

Ona je istakla da su posebno dosljedni u borbi protiv NATO integracija Crne Gore.

“Nema se više vremena, Crna Gora ne može da čeka. Mora doći do promjene vlasti, koja Crnu Goru vodi u propast”, kazala je ona.

Podsjetila je da DF nikada nije sarađivao s premijerom Milom Đukanovićem, te da je taj politički savez “pokazao hrabrost” u borbi protiv njega.

Navela je i da su izbori svojevrstan referendum, na kojem će se građani izjašnjavati “između Đukanovića i njegove družine”.

Jedan od lidera DF, predsjednik PzP-a Nebojša Medojević, rekao je da je Demokratski front (DF) optimalan okvir za djelovanje svih političkih subjekata koji misle da je Đukanović dio problema, a ne rješenje.

“Vrijeme je da se ideološke, programske i druge razlike stave po strani”, kazao je Medojević.

“16. oktobar je lak izbor – DF koji želi promjene ili Đukanović sa korumpiranim sistemom, kupljenim analitičarima”, rekao je Medojević, i pozvao sve opozicione partije i pojedince da se pridruže DF-u, kako je rekao, “jedinoj partiji koja nikad nije sjela za sto s Đukanovićem”.

Izvor/foto: Portal RTCG