Front nakon odlaganja suđenja: Uspjećemo da zaustavimo državni teror tokom montiranog političkog procesa

Front nakon odlaganja suđenja: Uspjećemo da zaustavimo državni teror tokom montiranog političkog procesa

„Radi se o politički montiranom procesu protiv DF-a, protiv predstavnika srpskog naroda u Crnoj Gori, sa ciljem da se najjači opozicioni savez zabrani zbog svega onoga što propagiramo, a odnosilo se na oktobarske izbore, na održavanje referenduma o NATO, vojnu neutralnost Crne Gore, ukidanju sankcija Rusiji i povlačenje sramne odluke o priznavanju tzv. Kosova“, kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević nakon što je odložen početak suđenja u aferi „državni udar“. Suđenje je, podsjetimo, trebalo da počne danas u Višem sudu u Podgorici, ali je, na zahtjev branioca Miroja Jovanovića, odloženo.

Knežević, koji je jedan od optuženih u aferi, istakao je da su zbog svega gorenevedenog lideri Fronta na optuženičkoj klupi, ali i da su oni već danas pobjednici.

„Sloboda će zakucati na vrata mnogo prije nego što padne presuda„, poručio je Knežević za IN4S.

Mandić: U potpunosti ćemo razbiti lažne konstrukcije Katnića

„Istorija se u Crnoj Gori često zna ponoviti i ovaj današnji proces najviše liči na onaj bombaški iz 1907. I ovdje, kao i tada, radi se o montiranom političkom procesu„, kazao je jedan od lidera Fronta, Andrija Mandić ispred Višeg suda.

On, koji je, pored Kneževića, jedan od optuženih u ovoj aferi, naglašava da je ovo dobra prilika da se pokaže i Tužilaštvo Crne Gore, koje treba da dokaže krivicu, da izađe sa svim dokazima.

„Nevini ljudi se nalaze u zatvoru i vjerujem da ćemo danas i narednih dana uspjeti da u potpunosti razbijemo lažne konstrukcije Katnića i zaustavimo državni teror„, poručuje Mandić.

Pretres za aferu „državni udar“, koji je bio zakazan za danas, odložen je na zahtjev branioca Miroja Jovanovića, koji je predao zahtjev za izuzeće Specijalnog državnog tužilaštva.

Razlog navedenom je, kako je rekao Jovanović, što je Specijalno državno tužilaštvo na skandalozan način kontaminiralo predmet objavljujući nelegalno komunikaciju između branilaca u postupku na sajtu zvaničnog organa.

Izvor: In4s.net