Godišnjica Milove diktature na djelu (VIDEO)

Godišnjica Milove diktature na djelu (VIDEO)

Godišnjica je od brutalne policijske akcije protiv građana Crne Gore koji su, u organizaciji Demokratskog fronta, bili okupljeni ispred crnogorske Skupštine, tražeći fer i slobodne izbore.

Podsjećamo, 24. oktobra prošle godine, više desetina hiljada građana mirno je tražilo demokratske izbore da bi potom došlo do incidenata nakon kojih je policija, u punoj ratnoj opremi, krenula u brutalnu akciju prebijanja demonstranata, uz upotrebu dotad neviđene količine suzavca i ostalih bojnih otrova.

Osim suzavca i šok bombi, policija je protiv okupljenih građana upotrebila i gumene metke.

Đukanovićevom režimu je to bilo malo, pa su specijalci u „hamerima“ ulijetali u građane, pokušavajući da ih povrijedi. Na više lokacija u gradu zabilježeni su masovni primjeri brutalne policijske torture, prvenstveno od pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ).

Tako je zvjerski pretučen Mijo Martinović, a pripadnici SAJ-a ponovo su napali urednika portala IN4S Gojka Raičevića, koji je bio meta napada policije i 17. oktobra kada je na njega nasrnulo više specijalaca.

Poslanici Andrija Mandić i Slaven Radunović uhapšeni su tokom akcije policije.

Tokom policijske tiranije pretučen je i veliki broj građana, a uništeno je i nekoliko automobila.

Tokom čitave noći na djelu je bio brutalan lov specijalaca, koji su pokazali neviđenu surovost i brutalno se iživljavala nad građanima. Tako je grupa od dvadesetak pripadnika SAJ-a na smjenu je tukla dvojicu muškaraca koji nijesu pružali otpor u zlatarskoj ulici kod redakcije „Vijesti“.

PG protest policija 60001 Коме закон лежи у топузу... : Годишњица Милове диктатуре на дјелу (ВИДЕО)

Pretučeni muškarci nijesu uhapšeni, već su se hramljući udaljili kada su specijalci otišli.

Dugogodišnji premijer Crne Gore Milo Đukanović izrazio je tada žaljenje što policija nije upotrebila još više sile prema demonstrantima ispred parlamenta.

On je rekao da je policija „pribjegla najblažoj upotrebi sile“.

DF protest 304 Коме закон лежи у топузу... : Годишњица Милове диктатуре на дјелу (ВИДЕО)

Indikativno je da policija nikad nikad nije uhapsila huligane koji su izazvali nerede ispred Skupštine, zbog čega je opozicija izrazila ozbiljnu sumnju da su ubačeni od strane policije.

Ovo je prilika da Đukanovićev režim još jednom podsjetimo na onu Njegoševu: „Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom“.

Izvor: In4s.net