Godišnjica protesta: Sloboda ili ništa – Mi ili on!

Godišnjica protesta: Sloboda ili ništa – Mi ili on!

Povodom godine od početka protesta koji su promijenili svijest Crne Gore, Demokratski front organizuje večeras veliki skup u Podgorici.

Skup će se, simbolično, održati kod zgrade Tužilaštva u ulici Slobode. Naime, režim je, ne slučajno, za danas zakazao suđenje liderima opozicije Andriji Mandiću i Slavenu Radunoviću.

U pitanju je poslednji trzaj režima, kojem će slobodni građani presuditi na izborima 16. oktobra.

Radunović je pozvao građane da pokažu da su slobodni ljudi i dođu na protest ispred Tužilaštva.

„Pozivamo vas da nam se pridružite na Velikom skupu u 19 časova, u ulici Slobode kod Tužilaštva, gdje ćemo svi obilježiti godišnjicu početka istorijskih protesta, koi su iz temelja promijenili letargičnu političku sliku Crne Gore i pokrenuli aktivnosti koje će 16.10. konačno dovesti do smjene vlasti. Simbolički, biće održan ispred zgrade Tužilaštva, koje nije procesuiralo nijednog huligana i provokatora, kao ni sve one zlikovce iz SAJ-a i policije koji su trovali, lovili po gradu, prebijali slobodne ljude i nasumice hapsili, bez osnova. Znači, biće prilike i da iskažete svoj stav po pitanju „oktobarskog procesa“ za navodno rušenje države, tako da vas još jednom molim da uvažite naš apel. Sloboda ili ništa se 16. oktobra izgovara kao – Mi ili on“, kazao je Radunović.

Nakon političkog programa, biće organizovan veliki koncert na kom će nastupiti Osvajači, Akademia bend, Gula i Katapult i trubači Dejana Jevđića.

Izvor: In4s.net