Kada govorimo o eventualnom priključenju Crne Gore imperijalističkom vojnom savezu zapadnih država uvijek moramo polaziti od činjenice da je većinsko raspoloženje građana Crne Gore protiv učlanjenja u NATO.

To su nedvosmisleno potvrdila i nedavna istraživanja javnog mnjenja na kojima se uprkos nedemokratskom društvenom ambijentu 54,7 % građana izjasnilo da se protivi učlanjenju dok je 57,9 % izjasnilo da se odluka mora donijeti na referendumu. Ako tome dodamo da je Crna Gora suverena država i da su po našem Ustavu građani nosioci suvereniteta potpuno je jasno da se odluka o eventalnom priključenju Crne Gore NATO-u mora donijeti  na demokratskom referendumu kako bi se građani neposredo izjasnili o ovom pitanju, a da bi svi drugi modeli odlučivanja, zapravo bili gaženje Ustavnog poretka suverene države.

Suočeni sa nedostatkom podrške građana za priključenje NATO-u predstavnici aktuelne vlasti i njihovi naredbodavci pribjegavaju neprimjerenim gimnastikama i kroz izigravanje pravnog poretka pokušavaju da po ubrzanom postupku potpisivanjem protokola o priključenju na silu uguraju Crnu Goru u NATO lišavajući naše građane da učestvuju u procesima kojima se dugoročno opredeljuje njihova sudbina i to na njihovu štetu. Na ovaj način predstanici država NATO-članica direktno podrivaju i gaze suverenitet i Ustavni poredak jedne suverene države i stoga će snositi najveću odgovornost za radikalizaciju političkih prilika u Crnoj Gori koja je neizbježna ako se ne odustane od ovakvog silovanja države i prava kroz jednostrano odlučivanje aktuelne vlasti bez podrške građana.

Za Crnu Goru najbolji bezbjednosni okvir je vojna neutralnost koju bi garantovali Rusija i NATO. Svako drugo rješenje nosiće sa sobom štetne posljedice kako za Crnu Goru tako i za kompletan region i biće otvaranje Pandorine kutije i brojnih izazova koji nisu potrebni Crnoj Gori. Iskreno vjerujem da tredicionalno dobre odnose dvije  države ne smije poremetiti suluda i nezrela politika aktuelnog crnogorskog režima i da su u Kremlju dobro upoznati sa činjenicom da većina građana Crne Gore bratsku ljubav prema zaštitnici  Rusiji i ruskom narodu njeguje kao jednu od svojih najvećih i najdaražih duhovnih, emotivnih i istorijskih vrijednosti. Duboko zahvalni Rusiji i bratskom ruskom narodu za sve ono što su   vjekovim činili za nas mi jednostavno ne želimo i nećemo dozvoliti da se  suprotnim  našim pravoslavnim civlizacijskim vrijednostima nađemo na suprotnim stanama. Suluda odluka aktuelnog režima o uvođenju snkcija RF je uz odluku odluke o priznanju lažne države Kosovo jedna od najsramnijih odluka u istoriji Crne Gore.

Skladno stazama koje su utabali naši preci u mnogim istorijskim iskušenjima Rusija je bila jedina vjera i nada za Crnu Goru i naše građane pa kada je vjekovima bilo tako iskreno vjerujem da će tako i ostati i da ćemo na obostrano zadovljstvo uvijek biti na istoj strani fronta i istorije. Na strani slobode istine i pravde koji su naši najveći saveznici.

http://m.sputniknews.com/europe/20160519/1039907226/montenegro-nato-military-russia.html