U Demokratskoj narodnoj partiji i Demokratskom frontu nas ni u najmanjoj mjeri ne tangira šta o našoj inicijativi o pokretanju peticije kojom će se tražiti poništenje odluke o priznavanju tzv. države Kosovo misli DPS i njen poslanik Nikola Rakočević, u političkim krugovima poznatiji kao tatin sin, poručio je danas Nikola Jovanović, portparol i član predsjedništav DNP-a i funkcioner DF-a.

Očito je ova akcija izazvala paniku u redovima DPS ili u jednom njenom krilu jer znaju da je 85 % građana Crne Gore protiv te odluke, što je između ostalog i saopštio njihov premijer, Duško Marković, kojem valjda u sopstvenim redovima vjeruju na riječ, istakao je Jovanović i dodao:

Razumijemo strah funkcionera DPS jer je za očekivati da će veliki broj glasača DPS potpisati ovu inicijativu koji ne podržavaju stav da Crna Gora prizna lažnu državu koja je nastala terorističkim akcijama i secesijom Republike Srbije.

DPS je prema tome poslednji koji može nekome da spočita da bije tuđe bitke ili radi za tuđe interese jer su se odlukom o priznavanju tzv. države Kosovo dokazali kao zastupnici interesa NATO-a, Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja, a sve na štetu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Jovanović ocjenjuje da je to tako najbolje potrvđuje podsjećanje na stav predsjednika DPS-a Mila Đukanovića iz vremena kada je još uvijek imao slobodu mišljenja i govora i koji je rekao da će se Kosovo braniti svim raspoloživim sredstvima, dok danas vidimo da zastupa dijemetralno suprotne stavove koji se mogu objasniti kao politička šizofrenija izazvana željom da se pod svaku cijenu opstane na vlasti i zadrži pozicija.

Posebno je licemjerno kada funkcioneri DPS pokušavaju da spočitaju nekome da bije tuđe bitke jer su upravo oni decenijama unazad glasnogovornici tuđih ideja i zastupnici tuđih interesa.

Zbog sopstvenog osjećaja inferiornosti i željom da se zadrže privilegije vlasti koje su im omogućile lično bogaćenje, sebe su svrstali u red marionetskih režima kojima se upravlja sa strane i kojima neko govori šta treba da rade. Taj slučaj smo imali prilikom donošenja sramne odluke o priznavanju tzv.države Kosovo kada su za potrebe NATO-a potrčali da se dodvore ovim strukturama i steknu jeftine političke poene u dijelu međunarodne zajednice.