Funkcioner DF-a Nikola Jovanović kaže da javno iskazivanje direktorice KC Zorice Kovačević na „spremnosti da snosi svaku vrstu odgovornosti“ je predizborni trik i simulacija spremnosti da se odgovara za propuste u slučaju zamjena beba.
“Kada se bolje analizira ta izjava vidimo da je ona uslovljena ocjenom Vlade, dakle direktorica KC je spremna da bude smijenjena ukoliko Vlada to procijeni, što se naravno neće dogoditi. Nije pomenula da će zbog propusta u radu KC, kao čin moralne i druge odgovnornosti podnijeti neopozivu ostavku, što je za očekivati u ovakvim slučajevima, već je menadžment bolnice podnio krivičnu prijavu protiv medicinske sestre kako bi se uprava zaštitila od propusta i sve svalila na osoblje Klinike za ginekologiju i akušerstvo. Po ovome vidimo da će se odgovornost za ovako krupan slučaj prebaciti na osoblje dok će uprava naći politički i svaki drugi naćin da sebe zaštiti od propusta, kaže on.

Mi smo već imali slučaj sa tragičnom smrću beba u bjelopoljkoj bolnici, kada je zbog pritiska javnosti tadašnji ministra Radunović, podnio ostavku, ali je odmah nakon nekog vremena nagrađen poslaničkim mandatom u Skupštini Crne Gore i mjestom predsjednika kluba DPS-a.
“Ne treba zaboraviti činjenicu da je Zorica Kovačević, funkcioner DPS-a i nosilac liste za lokalne izbore u Danilovgradu i da se nalazimo u predizbornom periodu zbog čega i ovu njenu izjavu moramo tumačiti isključivo kao političku. Da nije tako, uslijedila bi neopoziva lična ostavka i preuzela bi se odgovornost za nastali skandal koji se na sreću završio bez velike štete. Odgovornost onoga koji se nalazi na čelu institucije odnosno javne zdravstvene ustanove u ovom slučaju je najveća. Zbog nanošenje javne štete i blamaže zbog koje je povjerenje u zdravstveni sistem na najnižem mogućem nivou logično bi bilo da imamo smjenu kompletnog rukovodstva KC i sektora zdravstva u Vladi Crne Gore. Ovaj propust koji je sa pravom uzburkao javnost, samo je jedan od mnogobrojnih koji se dešavaju u našem zdravstvenom sistemu. Ali kako smo to navikli u Crnoj Gori, obično oni koji su najodgovorniji za ovakve slučajeve posle nekog vremena budu nagrađeni, baš kao što su nagrađeni osuđena lica za kupovinu glasova u korist DPS-a u Pljevljima. Izjava gospođe Kovačević se prema tome u potpunosti uklapa u šablon funkcionera DPS-a za izbjegavanje odgovornosti i ova deklarativna spremnost na smjenu je trik za dobijanje jeftinih političkih poena, ističe on.