Jovanović: Stijepović protiv gradnje Hrama Svetog Vasilija Ostroškoga na Koniku

Jovanović: Stijepović protiv gradnje Hrama Svetog Vasilija Ostroškoga na Koniku

Podnošenje krivične prijave od strane Glavnog grada protiv sveštenika SPC, zbog navodne provale u ograđeni prostor nekadašnje pijace na Koniku,  najava je  novog obračuna režima u Crnoj Gori sa Mitropolijom , koji će se sprovesti odmah nakon ulaska Crne Gore u NATO. Dokaz za to je i činjenica da se ovaj atak na crkvu dešava nakon napada Mila Đukanovića na mitropolita SPC i upučuje na zaključak da će progon crkve biti prioritetna stvar režima nakon ulaska u NATO. 

Slavoljubu Stijepoviću, koji je inicirao podnošenje krivične prijave, očigledno je zasmetao zahtjev preko 6.500 mještana Konika da se na ovom prostoru gradi hram Svetog Vasilija Ostroškoga, kao i činjenica da je službi prisustvovao ogroman broj građana Podgorice, ali i predstavnici rimokatoličke crkve  i islamske zajednice.

Na teritoriji Konika, DUP-om „Konik-Sanacioni plan“ predviđena je izgradnja dva vjerska objekta. Glavni grad je već dodijelio plac od 35 ari za gradnju džamije na Koniku koju će graditi Islamska zajednica. Zahtjev mještana koji su tražili da im GG dodijeli drugu parcelu za gradnju hrama je u potpunosti opravdan, u skladu sa ustavom i vjerskim potrebama stanovnika Konika. Zašto Stijepović i drugi u GG imaju problem sa ovim zahtjevom, pitanje je koje posebno zabrinjava u pogledu sprečavanja ustavnih i ljudskih prava građana Podgorice, i predstavlja grubu diskriminaciju po vjerskoj osnovi.

Inače, večernja služba je blagovremeno prijavljena u skladu sa zakonom i istu je obezbjeđivao određeni broj pripadnika policije koja je zatvorila saobraćaj u ulici „Žrtava fašizma“,  tako da su maliciozni navodi da se radi o nekakvoj „provali“ ili bilo kakvom vršenju protivpravnih radnji, jer bi iste policija na licu mjesta bila dužna da spriječi. Stijepović, u krajnje neprimjrenom i anticivilzacijskom maniru i rečnikom neprimjerenim javnom funkcioneru, proziva sveštenstvo SPC, čime vrijeđa sve vjernike, zbog čega bi trebao pod hitno da se izvini i da kao čin moralne odgovornosti, pod hitno podnese ostavku.

Imajući u vidu da su ovi neprimjereni napadi najava budućeg progona, Stijepović, ali i vrh režima treba da znaju da je vjerni narod  uz SPC i da je podizanjem prijave protiv Mitropolije, ujedno podignuta prijava protv svih vjernika koji neće dozvoliti da se na ovako neprimjeren način vrijeđa i progoni crkva i vjerni narod.