Jovo Pejović: Vjerujte svojim očima, a ne spin majstorima

Jovo Pejović: Vjerujte svojim očima, a ne spin majstorima

Ko je pročitao knjigu italijanskog novinara Marčela Foa „Gospodari medija“ biće mu jasno zašto spin majstore iz režimskih medija ne interesuje istina. Oni jednostavno žele da dođu do cilja koji im je postavljen, a to je odvlačenje pažnje javnog mnjenja sa očiglednih dokaza o umiješanosti najvećih nosilaca izvršne i sudske vlasti u korupciju i kriminal. To se nastoji postići pričom koju žele čuti njihovi glasači i sponozori iz međunarodne zajednice, da se ovo sve dešava s ciljem da se ugrozi crnogorska nezavisnost.

Da je sve upereno protiv Crne Gore, i da iza svega stoje destruktivne snage unutar Crne Gore, podržane od strane Srbije i Rusije. Đukanović i njegov režim nisu problem zapadnih sila, oni su problem građana Crne Gore. Mržnja prema svemu što je srpsko i rusko osnovno je pogonsko gorivo ove vlasti i sredstvo za sticanje zaštite od Zapada kome je glavni cilj trajna promjena identiteta Crne Gore i udaljavanje od tradicionalnih prijatelja.

Nezadovoljan ukupnim stanjem u Crnoj Gori, ali i najnovijim dešavanjima vezanim za aferu „Koverta”, kao i ostalim skandalima s tim u vezi, građanin Glavnog grada ljutito prokomentarisa: „Ovo više ne liči ni na šta, jer je sve ukradeno od naroda! Crna Gora je postala divlje lovište pod vlašću lopova svih fela koji čerupaju još ovo malo jada što je ostalo nepokradeno.“ Ovdje ljubav prema državi bez interesa i na temeljima Njegoševe Crne Gore nije dozvoljena, jer domaći poslušnici dobro znaju da bez te ljubavi nema prave Crne Gore. Oni takođe znaju – što je narod pokvareniji, nastraniji, moralno izopačeniji i gluplji, njime je lakše upravljati.

Zato grade sistem za postepeno ubijanje Crne Gore, njenog ličnog opisa, uništavanje jezika, crkve, kulture, gašenje svih moralnih načela i brutalno falsifikovanje istorije. Podržavam sve one koji kažu da niko Crnu Goru ne mrzi više od ove vlasti. Jer, možemo samo zamisliti koliko će još afera potresati državu kada jednoga dana budu otvorene, i koliko ćemo se još prljavog veša i međusobnog optuživanja nagledati i naslušati. Svi oni koji vole ovu lijepu zemlju sebi kao cilj treba da postave borbu protiv živog blata u koje tonemo.

Oni moraju činiti sve da državu očistimo od svakojake ološi kojoj smo je svojom nemarnošću prepustili. Građani jednom za svagda moraju shvatiti da je Crnoj Gori potreban sistem, a ne da kao ovce srljamo za nedostojnim vođama. Lopovima i kriminalcima ne smijemo dozvoliti da i dalje manipulišu nama, jer nije glad u svijetu zato što ne možemo nahraniti siromašne, već zato što ne možemo nahraniti bogate.

A vidjeli smo ovih dana kako su crnogorski vlastodršci nemilice trošili novac građana Crne Gore za sebe, svoje porodice i svoje prijatelje. Ako je takva vlast i takva Crna Gora izbor njenih građana, onda smo svi skupa dotakli dno. Ako više vjerujemo medijskim spin majstorima iz državnih medija i režimskim nazovi analitičarima nego sopstvenim očima, onda smo kao društvo toliko oboljeli da nam spasa nema. Ako nas manipulatori iz vlasti opet prevare osuđujući Duška Kneževića za sva nepočinstva kojih smo se proteklih dana nagledali, a sebe aboliraju kao da oni o ovome ništa nisu znali, onda je Crna Gora nezrelo društvo koje i ne zaslužuje bolju vlast.

Izvor: DAN