Предсједник Демократске народне партије, Милан Кнежевић, у своје, као и у име свих чланова и симпатизера ДНП-а, најискреније честита свим грађанима града на Лиму 21. јул, Дан општине Беране, истичући да тај град слави свој Дан у духу најбоље традиције, која га краси кроз вјекове, и на данашњи дан.
Кнежевић истовремено истиче да су поносити Беранци прославу свог великог Дана обиљежили слободарским духом, који не јењава ни у ново доба репресије, да су и у условима пандемије нашли начина да својим тријумфалним ауто-литијама најаве борбу непрестану у доказивању грађанских, културних и људских вриједности, и права беранског краја, који се ни данас “не шће у ланце везати”.
Кнежевић наглашава да је, уз цивилизацијски отпор честитих и храбрих Беранаца, у том граду за примјер и фини мултиетнички и мултивјерски склад, карактеристичан за берански крај мудрих људи, из којег су потекли и потичу бројни интелектуалци, просвјетари, љекари, умјетници, радници, спортисти, хуманисти и други, по којима се Беране и данас на најљепши начин препознаје код нас и у свијету.
Предсједник ДНП исказује највише поштовање према духу слободе који је нераскидиво везан за град на Лиму. Град, у којем данас имамо неке нове мирнодопске хероје, спремне да мудро и достојанствено, чувајући образ својих предака, бране и одбране историју и углед свог града. И своју вјеру православну, оличену у Митрополији црногорско-приморској и Епархији будимљанско-никшићкој, и свим светињама, које Беранци неће дати у руке незнавених и агресивних. Јер, ни у ове дане не да се Беране!