Da djelovi crnogorske policije u već dužem periodu brutalno prekoračuju svoja ovlašćenja bacajući ružnu sliku na ugled organa bezbjednosti u Crnoj Gori, to i nije posebna novost. Flagrantni snimci primjera iz prethodnih mjeseci pokazali su kako policajci brutalno legitimišu mladiće, koji se ne opiru, pri čemu pripadnici MUP-a skrnave uniformu kao simbol zaštite građana. Jedan broj sudskih procesa je i završen u korist maltretiranih građana, ali se neprimjereno ponašanje policije, i pored brojnih apela javnosti, uopšte nije promijenilo.

Najnoviji primjer predstavlja i brutalno prebijanje mladića u Podgorici, Luke Sekulovića, kojem su prvo osobe u civilu, u lokalu „Berlin“, pri izlasku iz toaleta naglo zavrnule ruke i izvele ga van. Nakon njegovog opravdanog zahtjeva da se legitimišu ako su pripadnici policije, njegova drugarica je panično pozvala policiju, posle čega su uniformisana lica pozvala i interventni vod, koji ga je kao zlikovca oborio na zemlju, udarao nogama u glavu, zbog čega ima ogromne otoke desnog dijela glave, i isprskali mu cijelu bočicu biber spreja u oči i usta. Zatim su ga odvezli policijskim vozilom psujući mu majku, udarali ga, davili, pa je dva puta gubio svijest i pritom, po njegovoj izjavi, uspio da čuje kako su govorili da mu treba izvaditi jezik da se ne uguši.

Pripadnici policije i ovog puta nijesu ispoštovali dostojanstvo svoje profesije i uniforme, već su se masovno iživljavali na mladom čovjeku kao ratnom zločincu, prekoračujući sva moguća službena ovlašćenja i građanske norme u Crnoj Gori.

Demokratska narodna partija postavlja opravdano pitanje – u kakvoj to Crnoj Gori danas živimo kad policija svako malo prekoračuje ovlašćenja trenirajući strogoću na bestijalan način? I da li je krajnji cilj, u stvari, nastojanje diktatorskog režima Mila Đukanovića da zastraši sve građana Crne Gore.

Krajnje sumnjivo djeluje i saslušavanje Sekulovića u policijskim prostorijama, pri čemu je inspektor, koji ga je saslušavao, po izjavi oštećenog, konstantno izlazio iz kancelarije i nestajao po pola sata, pa Sekulović nije ni mogao dati kompletnu izjavu. Zatim su ga, uz dosad neviđene otoke glave, uz moguće doživotne posljedice, odveli u pritvor bez medicinskog tretmana, i niko nije htio da sasluša njegovu izjavu da nikad nije imao problema s policijom i zakonom, niti je prekršajno i krivično ikad za bilo šta odgovarao. Sekulović je izjavio i da su mu policajci, u njegovom nemoćnom pokušaju da ih bar fotografiše, bacili mobilni telefon, i onesvijestili ga, nakon čega je telefon nestao.

DNP Crne Gore postavlja i pitanje: zar cio interventni vod nije mogao, kako i sleduje po zakonu, da navodno sumnjivom licu stavi lisice i privede ga u policiju na civilizovan i profesionalan način, nego su na njemu trenirali strogoću, tukli ga nogama u glavu, sipali mu biber sprej u usta i brutalno se iživljavali nad njim.

DNP poziva resornog ministra Mevludina Nuhodžića da se konačno oglasi, i odredi prema ovom ne prvom brutalnom prekoračenju ovlašćenja pripadnika policije i interventnog voda, čime se kontinuirano blati ugled policije u Crnoj Gori. I da navede po kojem to članu kojeg Pravilnika treba građane Crne Gore udarati nogama u glavu udarcima opasnim po život, sipati im biber sprej u usta uz mogućnost ugušenja, i daviti ih u policijskom vozilu, uz nove psovke i batinanja.

Uostalom, zbog ovakvih vandalskih postupanja djelova policije je i formiran stav građana Crne Gore da u policajcima ne treba gledati svoje zaštitnike, nego pomahnitale siledžije i brutalne egzekutore, koji prekoračuju sva ovlašćenja blateći policijsku uniformu.