Kljajević: Postavljena pitanja Demokrata ne zaslužuju politički već medicinski tretman

Kljajević: Postavljena pitanja Demokrata ne zaslužuju politički već medicinski tretman

У Демократама изгледа није остао нико сем млађаног колеге кога би потписали на саопштење који други пишу и за којег, уз дужно поштовање, нико до сада није чуо . Очито руководиоци ове политичке авантуре имају проблем јер не могу да убиједе своје функционере да стану иза личних анимозитета које њихово руководству има према функционерима ДНП и ДФ.

Зашто рентирају име млађаног колеге и тако га злоупотребљавају остављамо њему лично да процијени а јавности да суди. За разлику од њих, ДНП и ДФ од првог дана води принципијелну политику од које не одступамо ни за јоту и због тога је сваки наш функционер спреман да у сваком тренутку одговори и разобличи сваки покушај јефтине манипулације, без тога да му се саопштења штанцују и подваљују. То је само једна од разлика међу нама.

Најважнија разлика је у томе што се наша политика и правци дјеловања не креирају са стране, па тако ни у Србији ни у Русији, као ни у једној амбасади. Нашу политику су креирали и зацртали наши чланови и неправда која је већини грађана наношена свих ових деценија владавине ДПС-а. Нисмо примијетили да је било ко од чланова и функционера Демократа, од оснивања, ухапшен, лажно оптужен, да му је одређен противправни притвор од 6 мјесеци и да се против њих воде монтирани политички процеси, док се против лидера и функционера ДФ-а свакодневно врши невиђени прогон.

То довољно показује кога овај режим оцјењује као своје противнике а кога као пожељну опозицију. Неупитна чињеница је да је од појаве Демократа ДПС никада јачи управо због разводњавања опозиционе оштрице и ревитализованај важних питања које Демократска Црна Гора жели да стави у други план што наравно одговара ДПС-у. Остаће упамћена изјава вашег лидера током одржавања антирежимских протеста : „Због протеста ДФ-а више нико не пита гдје је Милош Маровић“ као и чињеница да се нисте придружили хиљадама грађана да се изборимо за организовање првих фер и слободних избора, а сада причате о некаквом Плану за реформу изборног законодавства коју сте са ДПС-ом усагласили по принципу цопy-пасте. Постављати питање ДФ-у да ли у Београду договарамо улазак у Владу са ДПС-ом је небулозно и не захтијева политички већ медицински третман онога који га је поставио.

То што сте ставили потпис на папир на којем пише да никада нећете са ДПС-ом ни у којој варијанти подсјећа на недавно искуство са Позитивном Црном Гором и Дарком Пајовићем који је ставио потпис на кривичну пријаву против Мила Ђикановића и ДПС-а а касније је спасио ту криминалну власт да опстане. Толико о искуствима о стављању потписа на политичкој сцени Црне Горе и политици трећег пута, коју су Демократе наслиједиле од Позитивне. Свакако треба појаснити да стављени потпис на папир није правно обавезујући акт већ политички памфлет који је лако изиграти и није никаква гаранцијиа да неки функционер због корупције или уцјене неће дићи руку за криминогни режим Мила Ђукановића, због чега Демократе неуспјешно користе овај вид политичке пропаганде и манипулишу грађанима.

Због укупне јавности желимо да укажемо да сте игнорисали бројне иницијативе за заједничко дјеловање опозиције, док сте на први позив Душка Марковића и Мила Ђукановића потрчали за њихов сто након насилног разбијања протеста и учествовали у релативизацији политичких тензија због којих је пад режима био на помолу 2015 године. То што очигледно у врху Демократа, по инструкцијама са стране, размишљају о томе да уђу у Владу, што се тиче ДФ-а могу да буду потпуну спокојни јер им је тај пут широм отворен јер ми не водимо наранџасту политику трећег пута.

Ми не можемо да лијечимо фристрације Алексе Бечића чија је молба за пријем код предсједника Републике Србије одбијена јер је Александар Вучић процијенио да Демократе раде против интереса Српског народа у Црној Гори и како је могуће да било ко, а не лидер једне партије не зна којим језиком говори, у коју цркву иде и да ли подржава признање терористичке творевине на териотрији Републике Србије, тзв државе Косово. То је посебно необјашњиво ако упоредимо тај примјер са недавним тв прилогом у којем дјечак који похађа вртић зна ко је и шта је и зна да је асполутно нормално да се национално осјећа како жели и да има право да то каже јавно искаже, за разлику од Алексе Бечића. Са друге стране лидери ДФ-а редовно одржавају званичне састанке са државним и политичким руководством Републике Србије као државом са којом Црна Гора треба да имамо најбоље могуће односе због историсјких,братских и духовних веза.

То само по себи довољно говори колико је лицемјерна политика Демократа јер да је којим слиучајем Вучић услишио молбу Бечића и да је дошло до састанка, онда се не би манипулисао са тезом да ли је било ријечи о уласку у Владу ДПС-а већ би то био немјерљиви допринос миру и просперитету на Балкану. Између осталог, њихов коалицони партнер у најави, Марко Милачић је такође присуствовао састанку код Вучића и да ли то значи да је и он преговарао са Ђукановићем да уђе у Владу или је све ово ствар личне мржње према лидерима ДФ-а. Не можемо а да не примијетимо невиђени скандал који се односи на посјету посланика Демократа Тајвану и истицање заставе Црне Горе испред индустријског постројења и успостављања „дипломатских односа“ на тај начин, да би пар дана после тога Алекса Бечић трчао за Кинеским абасадором на пријему и извињавао се, док је дежурни фотограф Демократа прежао прилику да их услика заједно у наводном разговору. Оваква и слична превртљивост и конвертитство се одавно нису видјели на политичкој сцени Црне Горе, због чега је мало требало онима који се наводно залажу за побједе а не подјеле да покажу право лице и да агресивно, на примитиван начин и бескрупулозно нападају опозицију. Који су њихови циљеви најбоље је показао њихов дојучерашњи саборац Неђо Рудовић који је рако да су политичко дјеловање подредили томе да ослабе ДФ и постану најјачи субјекат у опозицији и на тај начин проспу опозициону енергију зарад опстајања на власти криминалног режима Мила Ђукановића и Душка Марковића, сврставајући себе на тај начин у ред политичких лешинара због чијих сујета, нереалних амбиција и личних анимозитета ДПС може задовољно да трља руке а опозициони бирачи имају само штете.

Сматрамо да напади од Демократа никако нису случајни и да имају за циљ да додатно демотивишу опозиционе бираче како не постоји минимум шасне да дође до промјене власти и тиме зацементирају власт организованог криминала и корупције за још неки период. Поставља се логично питање, зашто Демократе у општинама у којима су власт са ДФ-ом не раскину коалицију, имајући у виду какве су све небулозе изрекли на наш рачун и гје је ту политичка принципијелност којом се зоре. Очигледно су зарад опстанка на власти и очувању привилегија спремни да пређу преко сопствених лажи и измишљотина, што ако се даље анализира јасно показује да све што данас причају за ДПС, врло брзо се може преобратити у коалициону сарадњу, и то ће бити политика трећег пута која ће по пруги пут бити виђена у Црној Гори.