„Upravo će u ovoj zgradi 46 nepomenika za manje od sat vremena, potpisati akt kapitulacije, koji mi nećemo priznati. Želimo da im pošaljemo poruku, da su im ruke krvave, da danas dižući ruku za učlanjenje u NATO ponovo bombarduju Murino, ponovo gađaju kasarnu u Danilovgradu, aerodrom u Golubovcima, ubijaju Milicu Rakić, ruše mostove po Novom Sadu, gađaju pijacu u Aleksincu, gađaju voz u Grdeličkoj klisuri,“ naglasio je na protestnom skupu Demokratskog fronta „Za referendum“, održanog 28. aprila, predsjednik DNP-a i član Predsjedništva DF-a Milan Knežević.

„Ono što oni danas rade, najveći akt veleizdaje, a pošto nas je Đukanović juče proglasio najvećim izdajnicima u Crnoj Gori, želim sa ovog mjesta da mu poručim da niko u Crnoj Gori nije rodio većeg izdajnika, nego što je njega rodila majka,“ istakao je Knežević i dodao:

„Zato je danas ovdje većinska Crna Gora, većinska Crna Gora koja ulazi u istoriju, većinska Crna Gora koja podnosi račune Sv. Petru Cetinjskom, Petru II Petroviću Njegošu, uz ove Krstaš barjake, uz ove trobojke sa kojima smo vojevali slobodu i sa kojima ćemo izvojevati i ovo oslobođenje od okupacije od NATO pakta!“

Dužni smo da budemo dostojni predaka i nastavimo političku borbu

„Poštovani građani, slobodna Crna Goro, mi nemamo drugu obavezu osim one koju smo donijeli u Murinu 26. aprila: da poništimo odluke ove krnje Sinđine skupštine, da poništimo ono što je protivno većinskoj volji građana Crne Gore i da se borimo za ono za šta su ginuli naši preci.

Mi nakon ovoga nastavljamo žestoku političku borbu, i pozivamo sve one iz opozicije koji su danas trebalo biti na Cetinju, da nam se pridruže u organizaciji velikih protesta po Podgorici i po svim crnogorskim gradovima, za nove fer i demokratske izbore. Do sada su čekali optužnicu, vidjeli ste juče kakva je optužnica i opozicija mora da se izjasni najzad da li je za Milivoja Katnića ili je za slobodnu i demokratsku Crnnu Goru, sa kolegama iz DF-a,“ kazao je lider DNP-a i istakao:

„Više nema izgovora, sve ovo je urađeno kako bi ovih 46 nepomenika, potpisali kapitulaciju i zato smo mi dužni da budemo dostojni naših predaka i da nastavimo političku borbu.

Hvala vam na svemu, većinska Crna Goro! Nema povlačenja, nema predaje, živjeli! Svako dobro! Ostali ste upisani svijetlim slovima u crnogorske stranice istorije.“