Bukteći rat između policije i tužilaštva predstavlja najbolji dokaz da se Crna Gora nalazi u vanrednom stanju.  Državne institucije koje počivaju na ozbiljnim međusobnim optužbama o sprezi sa kriminalnim organizacijama i visokom korupcijom, osim što brišu ionako krhke demokratske i pravne državne obrise, najbolje dokazuju da živimo u privatnoj državi podijeljenoj na atare klanova iz podzemlja, koji su u stvari većinski vlasnici Crne Gore.

Afera “13 pisama ”  samo je kulminacija trulosti sistema i potvrda koliko smo zbilja odmakli u sprovođenju reformi i vladavini prava. Neustavna reakcija Uprave policije u kojoj se traži od Duška Markovića da ih zaštiti od Tužilaštva, mora se završiti, najmanje smjenom Slavka Stojanovića  i Duška Markovića, jer su u UP jasno poslali poruku da su iznad Ustava i zakona ove države, i da im to omogućava Duško Marković.

Zato javno pitam Slavka Stojanovića, višestrukog povratnika iz penzije na visoke funkcije u MUP – u, kakve veze ima Duško Marković sa ukradenim pismima i radom tužilaštva, pa se obraćaju njemu, umjesto da sarađuju sa tužilaštvom. Rad tužilaštva nije u nadležnosti potpredsjednika Vlade Duška Markovića, i to bi trebalo da bude poznato Slavku Stojanoviću, kao što bi trebalo da zna da je VDT izabran u Skupštini. Osim ako ovaj Stojanovićev vapaj   upućen Markoviću, nije zbog toga što potpredsjednik Vlade koordinira i radom svih obavještajnih službi. Slavku Stojanoviću, kao provjerenom kadru SDP – a, bilo bi mnogo bolje da je uputio apel Ranku Krivokapiću da iskoristi svoje pravo i sazove sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu i Odbora za antikorupciju. U trenutku kad Crna Gora  duboko gazi kroz vanredno stanje, predsjednik Skupštine, umjesto što  grčevito brani svoju fotelju, mora stisnuti petlju i sazvati sjednice odbora, na kojima bi se, uz prisustvo javnosti,  razotkrila sprega organizovanog kriminala i visoke korupcije sa državom. Sve drugo je bježanje od odgovornosti, pokrivanje bezličnim saopštenjima za javnost, ali i što je mnogo opasnije, slanje poruke da je Crna Gora izgubila bitku sa organizovanim kriminalom.