Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika, Božića, predsjednik DNP-a Milan Knežević upućuje najsrdačnije čestitke mitropolitu crnogorsko-primorskom, Njegovoj svetosti gospodinu Amfilohiju, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori i rasijanju, uz najljepše želje da Badnje veče i Božić dočekaju u mislima posvećenim Hristu, u jačanju duhovnog spokoja, radosti i harmonije. Božić je upravo zato duhovni praznik, koji za pravoslavne vjernike ima svoju najveću potvrdu u vječnom rađanju Isusa Hrista, u njegovim porukama, koje povezuju vjekove i mire narode i vjere.

Knežević ističe da svaki Božić predstavlja simbol novog snaženja duha pravoslavnih vjernika, dan jačanja vjere pravoslavne, ali da se Božić uvijek javlja i kao snažna potvrda uvažavanja svih drugih vjera na našim i širim prostorima.

Knežević poručuje da se u tom smislu očituje univerzalna božićna poruka o jačanju družbe i prijateljstva među svim narodima i vjerama, kao zaloga očuvanja tradicionalnih duhovnih i moralnih vrijednosti, i unutrašnjeg sklada na kojem Crna Gora opstaje kroz vjekove, multikonfesionalna i multinacionalna, uz poštovanje svih vjera i nacija. Hristos se rodi – vaistinu..!