Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, u ime svih članova i simpatizera DNP-a, kao i u svoje ime, srdačno čestita svim građanima Crne Gore Trinaesti jul, kao jedan od najsvjetlijih datuma u našoj viševjekovnoj istoriji. Knežević ističe da je mala Crna Gora 1941. godine na taj istorijski dan, čak mnogo prije nekih velikih država, herojski ustala protiv fašizma i rekla svoje istorijsko i slobodarsko „Ne“.

 

Predsjednik DNP istovremeno naglašava da osvajanje sloboda predstavlja neprekidan, trajan proces, te da pred svakom demokratskom zemljom uvijek stoje novi izazovi i dokazivanja, novi iskoraci za dobrobit i miran suživot svih građana.

Knežević ukazuje da su tekovine Trinaestog jula imanentne biću našeg naroda, i da ih treba uvijek iznova osvajati u svim sferama ljudskih prava i sloboda, uz spoznaju da na tim poljima vazda treba da bude borba neprestana za mir, prosperitet i napredak Crne Gore kao zemlje svih njenih ravnopravnih, poštovanih i miroljubivih građana, kojima su mir i prosperitet ideje vodilje u budućnost Crne Gore.

Knežević zaključuje da se Crna Gora i kroz viziju Trinaestog jula uzdigla kao multinacionalna i multikonfesionalna država kroz vrijednosti koje je i danas krase, i na kojima uvijek treba istrajavati, jer predstavljaju zalogu naše mirne budućnosti i prosperiteta mladih generacija koje dolaze.