Predsjednik Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević uputio je čestitku građanima Crne Gore povodom Međunarodnog praznika rada.

“U ime Demokratske narodne partije, njenih članova i simpatizera, kao i u svoje ime, svim radnim ljudima Crne Gore, posebno obespravljenim radnicima i njihovim porodicama, svima koji su izgubili svoja zagarantovana prava na rad zbog nepočinstava aktuelnog režima, čestitam Međunarodni praznik rada, Prvi maj.

Istovremeno izražavam nadu da će i ova nehumana vlast, koja nastoji da sistematski uništi radničke slojeve, sići s političke scene, i da će doći do korjenitih promjena i poboljšanja života i rada svih trudbenika u Crnoj Gori.

S obzirom na to da promjene kucaju na vrata i u državama u okruženju, i da padaju režimi istih kriminogenih matrica, realno je očekivati da i radnička klasa u našoj zemlji spozna da je vrijeme za promjene, da na demokratski način, na prijevremenim parlamentarnim izborima, ovu fosiliziranu vlast pošalje u političku prošlost, za dobro svih poštenih radnih ljudi Crne Gore.

Režim na čelu s Đukanovićem se svih ovih godina, uz mafiokratsku logistiku, upravo i održava na nevolji i sirotinji razorene radničke klase, koju još uvijek kontroliše prljavim repertoarom ucjena. Ali će i tom nasilju doći kraj na izborima, toliko potrebnim za prestrojavanje političkih činilaca i konačni iskorak Crne Gore ka stvarnoj demokratiji. Pritom, uz ispravljanje brojnih društvenih nepravdi, nanesenih obespravljenoj radničkoj klasi.

U Crnoj Gori neumitno dolazi vrijeme kad vlast, poput ove otuđene, neće bezdušno ismijavati principe socijalne pravde, solidarnosti i perspektiva radnog naroda Crne Gore. I kad kriterijumi napredovanja neće biti bespogovorna poslušnost režimu, nepotizam, mito i korupcija. Crna Gora, kao zemlja radničke klase, pretvorena je danas u zemlju tajkuna, mafijaša i svih državnih organa u funkciji servisa vlasti, uz provjereni sistem manipulacija radnim ljudima i građanima. Radnička klasa zaslužuje da opet zauzme odlučujuće mjesto u kreiranju budućnosti ove zemlje, da, nakon svih godina sračunatog poništavanja od strane Đukanovića i družine, prepozna svoju snagu i perspektive u još uvijek zarobljenoj režimskoj Crnoj Gori.

Zato poručujem i svim radnim ljudima Herceg Novog, kojima je do budućnosti svog grada i porodica, da iskoriste svoju šansu, i na predstojećim lokalnim izborima oslobode svoj grad od kriminalne družine DPS-a. Time će dati i vlastiti primjer cjelokupnoj radničkoj klasi Crne Gore, koja se očigledno budi preko Budve, Kotora i dalje, da nastavi istim putem za dobrobit obespravljenih radnika i sirotinje, koja Prvi maj i dalje doživljava kao simbol povratka vladavini prava. I simbol dostojanstva radnika i trudbenika u svijetu, posebno onih koji žive u projektovanoj nemaštini od strane režima u Crnoj Gori, ali režima koji silazi sa vlasti, što je i jasno svim građanima”, poručio je Knežević.