Funkcioner DF-a, Milan Knežević pojasnio je za FOS da poslanici tog bloka nemaju ništa protiv skidanja imuniteta, ali da se protive hapšenjima i određivanju pritvora lideru PzP-a Nebojši Medojeviću.

Knežević je pozvao vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića i specijalnog tužioca Milivoja Katnića da prisustvuju zasijedanju, te istakao da opozicija koja ne zauzima jasan stav tim povodom očigledno podržava upravo Katnića.

„Tužilaštvo izbjegava da nam dostavi ‘dokaze’ o tzv. državnom udaru. Ako ne dođe do suočavanja mi ćemo to shvatiti kao bijeg i da to nije u skladu sa junačkom katunskom tradicijom koju Katnić spominje“, dodao je Knežević.

Što se glasanja Administrativnog odbora tiče, Knežević dodaje da poslanici M.Š – Crvenkapici, nije smetala sopstvena izjava da DF treba istjerati iz Crne Gore, i niko to nije sankcionisao, a kad DF iznese stav da su postojali određeni planovi i konstrukcije, onda se radi o hiperbolizaciji i ličnom odnosu.

Funkcioner DF-a ističe da je Katnić obavijestio tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića o planu da se likvidiraju članovi Demokratskog fronta.

„Goran Danilović, tada ministar unutrašnjih poslova, obavio je razgovor sa Milivojem Katnićem koji ga je upoznao sa detaljima državnog udara i hapšenjem određenih lica kao, i što ga je upoznao sa namjerom da lideri Demokratskog fronta budu likvidirani.

Gospodin Goran Dnilović nam je saopštio informaciju da smo te večeri trebali da budemo likvidirani,“ kazao je Knežević.

 

Izvor: FOS