Knežević: DF je spasio obraz Skupštini

Knežević: DF je spasio obraz Skupštini

Povodom medijskih tekstova da je u proteklih pet mjeseci, koliko bojkotuju rad Parlamenta, poslanicima Demokratskog Fronta isplaćeno na ime zarada oko 107 hiljada eura, Milan Knežević predsjednik DNP i jedan od poslanika DF za portal Kodex kaže da su građani dali legitimitet njihovom načinu političke borbe.
-Mi smo za svoj politički metod borbe dobili podršku građana koji su za nas glasali i mislimo da smo protestima koje smo organizovali i na kojima smo sa građanima učestvovali spasili obraz crnogorskom Parlamentu i opravdali njegov legitimitet.- kaže predsjednik Demokratske Narodne Partije Milan Knežević.
 
Iako će, kaže Knežević, građani svoj sud dati na izborima jasno je i da se ova priča čini interesantnom upravo zbog toga. Knežević je ubijeđen da je DF promovisao demokratska načela na kojima počiva Parlament.
 
-Mi smo svojim djelovanjem branili interese naroda, a u šta se pretvorila Skupština mislim da onima koji su ostali unutra ne bi trebalo dati ni centa. Upravo oni sa onim što rade nijesu zaslužili da budu plaćeni.- jasan je Knežević.
 
Za DF, tvrdi Knežević, kao vodilja ostaju oni principi na kojima su i ušli u Skupštinu.A to su kaže, beskompromisna borba protiv korupcije i odganizovanog kriminala koji je oličen u današnjoj vlasti. Zbog toga je bilo kakva saradnja opozicije sa vlašću za DF, za razliku od nekih drugih opozicionara, nemoguća.
 
-Da smo poput njih ušli u ovu nazovi Vladu izbornog povjerenja, siguran sam da ni ovo pitanje ne bi bilo interesantno. Ovako, sve što mogu reći je da je Demokratski Front sačuvao i svoj i obraz Parlamenta I za to ima legitimitet od strane građana, a rad Parlamenta u ovom zadnjem period treba preispitati. No, o tom će konačan sud kao i uvijek dati građani.- zaključuje razgovor za Kodex Knežević.
 
Pored bojkota rada Pralamenta DF, odnosno stranke koje čine taj savez, ne učestvuju ni u pregovorima opozicije sa vlašću koji , kako tvrde učesnici, nastoje stvoriti uslove za fer i demokratske izbore. Naprotiv, Demokrtaski front tvrdi da ne bi ni došlo do pregovora i ponude premijera Mila Đukanovića da nije bilo pritiska protesta, te da su za tu situaciju najzaslužniji oni koji su bojkotovali Parlament odnosno protestovali ispred Skupštine.
Izvor: Portal Kodex