Potpisivanjem protokola o priključivanju Crne Gore NATO-u režim je našim građanima oteo suverenost i stavio je u ruke te vojne alijanse, suprotno većinskom raspoloženju naših građana, uz to brutalno rušeći ustavni poredak države Crne Gore, rekao je predsjednik DNP-a i jedan od čelnika DF-a Milan Knežević.

Još jednom podsjećam Mila Đukanovića na rezultate istraživanja prema kojima se, i u ovakvom nedemokratskom ambijentu, 54,7 odsto građana izjasnilo da se protivi priključenju Crne Gore NATO-u, dok 57,9 odsto smatra da se odluka o priključenju mora donijeti na referendumu“, kazao je Knežević, a prenosi „Dan“.

Javno, istakao je Knežević, pozivam Đukanovića na argumentovanu raspravu kako bismo otklonili eventualne nedoumice i ukazali građanima da su ubrzani postupak i potpisivanje protokola zapravo prikrivanje nedostatka podrške građana Crne Gore.

Ovo istraživanje ujedno i najbolje razotkriva dimenzije i suštinu planirane prevare i potrebe nasilnog uguravanja Crne Gore u NATO. Model da Đukanović i njegova vlada trguju suverenitetom Crne Gore suprotno većinskoj volji građana, kako bi se još koji dan održali na vlasti, jednostavno je neprihvatljiv“, poručio je Knežević.

Izvor: DAN