“Kad god sam ja pitao Edija šta ćemo sa Telekomom, Limenkom, KAP-om, 100.000 dolara koje je promjenio Migo Stijepović (Slavoljub) on mi je rekao da će Sinđa (Saša Sinđelić) i lideri DPS-a završiti taj dio posla i da nije na meni da o tome r”azmišljam

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević, kazao je da mu je Edi (Eduard Šišmakov) rekao da učini sve što je u njegovoj moći da pomogne glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću.

“Sa žaljem konstatujem da njemu pomoći nema. I ja sam danas, tek skoro godinu dana od parlamentarnih izbora zaključio da je Milivoje Katnić u stvari izdao DF, jer kad god sam ja pitao Edija šta ćemo sa Telekomom, Limenkom, KAP-om, 100.000 dolara koje je promjenio Migo Stijepović (Slavoljub) on mi je rekao da će Sinđa (Saša Sinđelić) i lideri DPS-a završiti taj dio posla i da nije na meni da o tome razmišljam. Ja sam ga naravno poslušao jer je Edi moj drug”, rekao je Knežević nakon saslušanja u Specijalnom tužilaštvu.

On je saslušan u istrazi pranja novca, koji su navodno organizovali lider Pokreta za promjene  Nebojša Medojević i biznismen Miomir Nikolić.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević saslušala ga je u svojstvu svjedoka.

Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči Nikolića i lidera Medojevića da su formirali kriminalnu grupu i davali instrukcije članovima te organizacije, među kojima su i aktivisti PZP-a i Demokratskog fronta, da u legalne tokove na teritoriji Crne Gore stave više stotina hiljada dolara koje potiču iz kriminalne djelatnosti.

Navodno, po njihovim instrukcijama članovi kriminalne grupe prali su nezakonito stečen novac biznismena, koji je kasnije navodno korišćen u prošlogodišnjoj predizbornoj kampanji.

U istrazi pranja novca saslušani su  član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović, Nikola Jovanović, Vladimir Bulatović, Vladislav Bulatović, Iva Pavlović, Petar Drašković i Luka Radunović.

Tokom iste istrage, početkom  septembra saslušani su Dejan i Violeta Bušković, Miloš Gvozdenović i Željko Pejović.

U toj istrazi ranije su uhapšeni Gordan Konatar, Dejan Vujisić, Željko Šćepanović i Nikolić.

Gotovo svi saslušani negirali su da su prali novac.

Jedan od osumnjičenih organizatora navodne kriminalne grupe, Nebojša Medojević  tvrdio je i da neke od osumnjičenih uopšte ne poznaje, kao i da je ta istraga dio “političkog progona” PZP-a i Demokratskog fronta.

Iz Predsjedništva Demokratskog fronta ranije su, takođe, ocijenili da je ta istraga “nastavak brutalnog obračuna režima sa najjačim opozicionim subjektom”.

Vijesti