Fijasko parlamentarnog dijaloga dijela opozicije i dijela vlasti sa Milom Đukanovićem o rekonstrukciji njegove Vlade predstavlja još jednu potvrdu ispravnosti politike protesta kao jedinog modela političke borbe koji može dovesti do održavanja fer i demokratskih izbora.

DF je još 24. januara predviđajući ovakav scenario pozvao sve političke subjekte koji su glasali protiv Vlade Mila Đukanovića, uključujući i SDP, da napuste Skupštinu,i pridruže nam se u zajedničkoj organizaciji protesta.

Takođe smo uputili poziv Ranku Krivokapiću da se sa pozicije predsjednika Parlamenta pridruži narodnim protestima i tako doprinese da zajedno izvršimo demokratski pritisak na Vladu Mila Đukanovića opstalu na političkoj korupciji. Umjesto toga, Krivokapić je predvodeći dio opozicije u pregovorima o rekonstrukciji Đukanovćeve Vlade još jednom pomogao premijeru da učvrsti svoju poziciju i pregovarače dovede u bezizlazan položaj.

Zato je Krivokapićeva krivica identična krivici Mila Đukanovića, i ukoliko se još uvijek aktuelni predsjednik Skupštine ne pridruži DF-u u organizaciji protesta, onda zaslužuje da bude smijenjen opozicionim glasovima, jer je za DPS u ovom slučaju odigrao bolje nego i sam Đukanović. Njegov ostanak na funkciji predsjednika Skupštine poslije još jedne sprdnje koju je priredio opozciji predstavljao bi jasan dokaz da je DPS bio u pravu kad je parlamentarni dijalog označio kao borbu za Rankovu fotelju.

Zato je Krivokapiću jedini izlaz iz ćorsokaka u koji je doveo dio opozicije, ili izlazak iz Skupštine da putem protesta doprinesu izglasavanju nepovjerenja Vladi. Ili, da ako na ovo nije spreman podnese  ostavku kako bi prestao da bude smetnja istinskim opozicionim snagama i političarima da se udruže u borbu protiv režima za ostvarenje postavljenih ciljeva.