Lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Demokratske narodne partije Milan Knežević susreli se sa predsjednikom ruske Dume Sergejem Nariškinim, potpredsjednikom Sergejem Željaznjakom, predsjednikom odbora za spoljne poslove Dume Aleksejem Puškovim i šefom departmana za međunarodnu saradnju Mihailom Paškovim.

Predsjednik DUME je saopštio da Rusija crnogorski narod doživljava kao bratski, za koji ga vezuju neraskidive istorijske veze, i da mu je jasno da se većina građana Crne Gore protivi ekonomskim sankcijama koje je crnogorski režim uveo Rusiji, kao i što se protive učlanjenju Crne Gore u NATO. Upoznat sa aktuelnim političkim dešavanjima u Crnoj Gori, predsjednik DUME je još jednom saopštio stav da se Rusija protivi daljem širenju NATO alijanse, i da odluku o učlanjenju Crne Gore u ovaj savez jedino mogu donijeti građani na referendumu.

Predsjednik NSD-a Andrija Mandić je izjavio da  priznanje lažne države Kosovo i crnogorske sankcije Ruskoj Federaciji  predstavljaju dvije najsramnije odluke u istoriji Crne Gore. Nova Vlada u kojoj neće biti Mila Đukanović će izgraditi nove odnose i ukinuti ovu anticrnogorsku odluku. Mandić je još jednom ponovio većinski stav crnogorskih građana da Crna Gora pored Srbije, nema bliže i bratskije države od Rusije sa kojom nas veže 300 godina prijateljstva, i da u budućnosti moramo učiniti sve da poboljšamo odnose sa našim istorijski dokazanim saveznikom.

Predsjednik DNP-a Milan Knežević je zahvalivši se na pozivu, obrazložio koncept vojne neutralnosti Crne Gore koju bi garantovale Rusija i NATO, ali i naglasio da ovaj bezbjednosni koncept može biti i formula za stabilnost na Balkanu, koja bi u formi saveza obuhvatila pored Crne Gore, još i Srbiju,BiH i Makedoniju. Time bi se kroz savez vojno neutralnih država stvorile značajne pretpostavke za ekonomska ulaganja i razvoj ovih zemalja. Knežević je još jednom saopštio stav DF- a da neće učestvovati u rekonstruisanoj vladi Mila Đukanovića, niti će biti alibi za ustavno nasilje i političku korupciju koji  i održavaju Đukanovićevu vladu. Knežević je posebno istakao značaj ekonomskih odnosa dvije zemlje i predložio da se u cilju njihovog poboljšanja organizuje zajednička  konferencija u Podgorici gdje bi se detaljno razmotrili  svi potencijali ekonomske saradnje dvije države.

Potpredsjednik DUME Sergej Željeznjak se zahvalio na sugestijama i idejama koje bi unaprijedile odnose Crne Gore i Rusije, izrazivši spremnost za nastavkom saradnje koja će biti u interesu obje države, posebno u projektu Balkanske Švajcarske koji bi Crnu Goru veoma brzo stavio na čelo najrazvijenih država Zapadnog Balkana.