Predsjednik Demokratske narodne partije i član Predsjedništva DF-a Milan Knežević rekao je da opozicija zajedno treba da nastupi na predstojećim lokalnim izborima u Nikšiću i da treba da ima zajedničkog kandidata.

Naglašavajući da saopštava lični stav, Knežević je u izjavi za naš list istakao da građani Nikšića žele promjene i da opozicione snage moraju da imaju to u vidu.

Smatram da opozicija zajedno mora da nastupi na tim izborima. Ako je 39 poslanika opozicije jedinstveno, treba jedinstveno stati i iza zajedničkog izbornog nastupa i zajedničkog kandidata za predsjednika opštine Nikšić“, kazao je Knežević za „Dan“.

On je rekao da odluka opozicije o izbornom nastupu u Nikšiću ne bi remetila bojkot parlamenta i zahtjeve koji su ranije ispostavljeni, a odnose se na ponavljanje parlamentarnih izbora u razumnom roku i rasvjetljavanje navodnog „državnog udara“ na dan izbora.

Izbori u Nikšiću trebalo bi da budu održani u februaru ili martu naredne godine. U pitanju su redovni izbori, imajući u vidu da se u toj opštini na lokalnim izborima poslednji put glasalo u martu 2013. godine. Vlast u Nikšiću ima Demokratska partija socijalista, a uspjela je da formira većinu nakon što se opozicija poslije lokalnih izbora 2012. godine nije uspjela dogovoriti o principima za konstituisanje vlasti. Tada je i odbornik Pozitivne Drago Đurović podržao DPS, čime je svaka mogućnost za formiranje vlasti propala, a DPS je izglasao skraćenje mandata, pa su novi izbori bili zakazani za 9. mart 2013. godine. Na njima je lista Demokrataske partije socijalista osvojila najviše glasova, a za predsjednika opštine izabran je Veselin Grbović.

Uprkos zahtjevima opozicije da se mandat SO Nikšić skrati i izbori budu održani u isto vrijeme kada i parlamentarni (16. oktobra), to se nije desilo. Nakon parlamentarnih izbora saopšten je zajednički stav opozicije da održavanje tih izbora u atmosferi državnog udara, a bez jasnog epiloga čime je istraga rezultirala, ne može biti primjer demokratskog i slobodnog izjašnjavanja. To je i navedeno u dva specijalna izvještaja (jedan je sačinio DF i drugi ostali opozicioni subjekti) o neregularnosti na dan izbora.