Andrija Jovićević, sa ljudskim i profesionalnim kvalitetima, osoba je koja je spremna da objedini najveći dio relevantne opozicione scene na predsjedničkim izborima, kazao je za Pobjedu funkcioner Demokratskog fronta Milan Knežević, komentarišući poziv lidera Ure Dritana Abazovića bivšem ministru Jovićeviću da povuče kandidaturu za predsjedničke izbore, kako bi opozicija našla trećeg, prihvatljivog kandidata.

Knežević je poručio da poruke Abazovića ne mogu dovesti do kompromisa.

„Poziv kolege Abazovića ne bih posebno komentarisao, jer imamo džentlmenski dogovor da niko nikoga na opozicionoj sceni ne pokušava ideološki prevaspitavati, niti stvarati atmosferu bilo kakvog uslovljavanja. DF to nije radio nikad, pa neće ni ovog puta“, kazao je Knežević.

Prema njegovim riječima, Abazović je locirao ili optužio jedan broj kolega iz građanske opozicije da se radi o režimskim „spavačima“ i to su stvari koje oni treba da razjasne među sobom.

„Mi smo željeli da se nađe model koji bi bio optimalan i prihvatljiv za većinu parlamentarnih opozicionih stranaka. Predlagali smo različite modele i ne pada nam na pamet da se preglasavamo, jer je DF ubjedljivo najjači subjekt, ali ne možemo da prihvatimo da razgovaramo jezikom unaprijed osmišljene eliminacije i novog pokušaja prevaspitavanja DF-a“, rekao je Knežević.

On je istakao da DF ostaje „čvrsto na stanovištu da opozicija, ukoliko želi, može da dođe do zajedničkog rješenja“.