Knežević: Javnost treba da zna motive i ishod tajnog sastanka Dinoše sa Tačijevim ratnim drugom

Knežević: Javnost treba da zna motive i ishod tajnog sastanka Dinoše sa Tačijevim ratnim drugom

Ambasada Crne Gore će, po svemu sudeći, imati aktivnu ulogu  u izbornom procesu  na Kosovu i Metohiji,  kako bi svojim “prirodnim” saveznicima pomogla da namaknu  većinu za formiranje vojske Kosova i usvajanje odluke o demarkaciji.

Ministarstvo  vanjskih  poslova  dužno  je  da upozna  našu javnost  o motivima i  ishodu  tajnog  sastanka  Ferhata Dinoše sa Tačijevim ratnim drugom, nekadašnjim šefom kosovske tajne službe i aktuelnim predsjednikom  Demokratske  partije Kosova  Kadrijem  Veseljijem.  Upravo na tom sastanku dogovorani  su modaliteti izbornog inžinjeringa kojim bi se kroz krađu glasova obezbijedila podrška Slobodanu  Petroviću koji je takođe prisustvovao sastanku, i  njegovoj Samostalnoj liberalnoj stranci,  vjernom  koalicionom partneru  Veseljija i Tačija. Darmanovićevo ministarstvo i ambasador  Dinoša treba da saopšte egzaktne podatke i brojeve glasova koje su obećali da će “obezbijediti” Samostalnoj liberalnoj stranci. Pomenute informcije, koje duguju gradjanima Crne Gore, značajno će pomoći  da se domaća javnost podrobnije upozna i sa razlozima anemičnog ćutanja nadležnih institucija na nedavna dešavanja na Rumiji i mnoga druga koja su njima prethodila, kao i sa tužnom činjenicum šta su sa aspekta vladajuće koalicije nacionalni interesi Crne Gore. Predan angažman na svim projektima kojima se ugrožavaju vitalni interesi države Srbije i srpskog naroda su konstntna prepoznatljivost politike aktuelnog crnogorskog režima,  tako da se stiče utisak da su pored vraćanja dugova za formiranje Sindjelićeve vlade, ovakve nečasne rabote postale pravi užitak za crnogorske vlastodršce. I dok se oficijelno kunu u najveći kvalitet zvaničnih odnosa Srbije i Crne Gore ne propuštaju ni jednu priliku da odmognu i Srbiji i Crnoj Gori. Postaje dramatično koliki je stepen servilnosti zvanične Podgorice prema Prištini i Tirani, i kako se perfidno i svjesno od “drveta ne vidi šuma” a onda se sve to vješto  filuje, relativizuje i servira kao “prirodan” proces. Vodjeni matricom da će naštetiti državi Srbiji i tako vratiti dugove svojim kosovskim partnerima toliko su odlutali da očigledno žele da misle da su isticanja  Albanskih zastava u Ulcinju, Gusinju, Plavu, Tuzima a sada i na Rumiji i nezdrave teritorijalne pretenzije zapravo veća prijetnja Srbiji nego Crnoj Gori.

Svoja bogata iskustva falsifikovanja izborne volje i kradje glasova sada kao najveći kvalitet neznavene politike izvoze na nova tržišta kako bi platili kamatu na podršku za formiranje nelegitimne vlade, sa krajnjim ciljem da ugroze izborni rezultat Srpske liste koja dosledno i iskreno zastupa interese Srba i Crnogoraca na Kosovu i Metohiji i da samim tim Srbi i Crnogorci izgube mogućnost bilo kakvog uticaja na političke procese na Kosovu i Metohiji.