Knežević: Krivokapić htio da marginalizuje Abazovića koji ima sve šanse da okupi opoziciju

Knežević: Krivokapić htio da marginalizuje Abazovića koji ima sve šanse da okupi opoziciju

Mislim da je Krivokapić svjestan da njega neće niko podržati da bude predsjednički kandidat i da sada pokušava da zaustavi svakog iz građanske opozicije da izađe sa nekim predlogom ili da se kandiduje, izjavio je predsjednik DNP-a i član Predsjedništva DF-a Milan Knežević kometarišući izjavu predsjednika Socijaldemokratske partije Ranka Krivokapića da bi opozicija mogla bojkotovati predsjedničke izbore.

Knežević je agenciji Mina kazao da je ta izjava imala za cilj da pošalje poruku unutar strukture građanske opozicije.

„Radi se o pokušaju marginalizovanja lidera građanskog pokreta URA Dritana Abazovića, koji po svim unutrašnjim parametrima i javnom mnjenju ima sve šanse da objedini građansku opoziciju i, ako se ne postigne dogovor o zajedničkom predsjedničkom kandidatom, bude kandidat građanske opozicije.

Krivokapiću je to vrlo dobro jasno i onda je ovom najavom htio da smanji šansu i mogućnost Abazovića da razmišlja o predsjedničkoj kandidaturi“, naglasio je funkcioner DF-a.

Vanstranačka ličnost kao zajednički kandidat opozicije je najbolji model

Knežević je ponovio da je vanstranačka ličnost, kao zajednički kandidat opozicije, najbolji model koji će da animira apstinente, napravi sinerguje u opozicionom biračkom tijelu i doprinese pobjedi nad kandidatom Demokratske partije socijalista.

„Demokratski front (DF) će odluku o učešću na predsjedničkim izborima donijeti nakon predstojećih lokalnih izbora kada budu poznati stavovi ostatka opozicije,“ kazao je lider DNP-a i dodao:

„DF je ranije, u platformi koju je dostavio opoziciji, predložio zajedničkog opozicionog kandidata, vanstranačku ličnost, koja bi mogla da objedini crnogorsku opoziciju, zajedničke lokalne liste na lokalnim izborima naredne godine. Do danas nismo dobili nikakav odgovor.

Strpljivo ćemo sačekati završetak lokalnih izbora kada postoje neke najave od kolega iz ostatka opozicije, a odnose se na dalje pravce djelovanja u susret predsjedničkim izborima. Na osnovu njihovih stavova i mi ćemo se odrediti.“

 

IN4S