Predsjedništvo DF – a jednoglasno je u stavu da predsjednik Skupštine Crne Gore i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević  zajedno sa Milom Đukanovićem snose najveću odgovornost zbog brutalne zloupotrebe sile nad gradjanima i poslanicima koji su mirno protestvovali 20 dana ispred Skupštine Crne Gore. Ukoliko je Krivokapić sa svojim politički podređenim  Konjevićem mislio da će zaustaviti proteste i okupljanja gradjana postigao je kontra efekat, jer ih tek očekuje talas demokratskih protesta od kojeg se ne mogu skloniti. Zato njegov poziv da prisustvujemo proširenom kolegijumu doživljavamo kao besprizornu provokaciju i vrijedjanje desetina hiljada gradjana koji podržavaju naše opravdane zahtjeve za održavanjem fer i demokratskih izbora.  

Istovremeno, Predsjedništvo DF – a, osim što je lociralo visoke policijske službenike kao glavne podstrekače i batinaše mirnih demonstranata, ustanovilo je i prisustvo velikog broja pripadnika kriminalnih klanova koji su nosili fantomke i izlazili iz Skupštine, zbog čega i Ranko Krivokapić snosi odgovornost. A pošto je zamjenik direktora policije Nikola Janjušević, inače kadar SDP – a,  direktno komandovao  pokušajem ubistva jednog  demontranta,  odgovornost ne mogu izbjeći ni Konjević ni Krivokapić. Predsjedništvo DF – a konstatuje da su juče predsjednik Skupštine i ministar unutrašnjih poslova  direktnim svrstavanjem uz premijera, komandujući upotrebu sile nad mirnim građanima, učestvovali u projektu Mila Đukanovića da se Crna Gora dovede  na ivicu građanskog rata. A tu činjenicu ne može revidirati niti relativizovati zakasneli kolegijum predsjednika Skupštine koji je sve vrijeme ćutao dok su kriminalci obučeni u uniforme izlazili iz Skupštine  prebijajući gradjane i poslanike.

Zato ponavljamo još jednom, zbog toga što je Đukanović suspendovao Ustav, ukinuo institucije ove države i pokušava zavesti policijski teror uz asistenciju Raška Konjevića,  DF nastavak protesta smatra svojom demokratskom obavezom i u tome nas nikakva sila i represija  ne mogu zaustaviti.  Naprotiv, iz dana u dan nam se pridružuju hrabri gradjani spremni da zajedno sa nama pruže otpor i izbore se za slobodu.