Cijela je Crna Gora na Narodnoj skupštini na Murinu donijela dvije odluke, kaže za Kodex jedan od lidera Demokratskog Fronta Milan Knežević. Prva je ona o raspisivanju referenduma koji će raspisati prva demokratski izabrana crnogorska Skupština a druga je odluka o zamrzavanju nelegitimne odluke koju će eventualno na Cetinju, kako kaže Knežević, donijeti nelegitimni “Sinđelićev” Parlament.

Danas više niko u Crnoj Gori nema dilemu da postoje dvije Crne Gore, ona većinska koja je za raspisivanje referenduma i protiv učlanjenja Crne Gore u NATO i ona druga, “Sinđelićeva” Crna Gora koja je pokušala i pokušava da pobjegne od izborne volje i narodnog htijenja a to je raspisivanje referenduma.- kaže za Kodex Milan Knežević.

Trebalo bi da te druge ovaj današnji skup na Murinu uozbilji, kaže Knežević i dodaje da bi trebali biti svjesni činjenice da isključivim odlukama dodatno produbljuju društveno političku krizu. Odgovornost je na njima, kaže Knežević i poručuje da okupuljene na Murinu odluka koju bi Parlament mogao donijeti na Cetinju ne obavezuje i u svakom smislu je ništavna.

-Što je tiče izjave Duška Markovića o Narodnoj skupštini na Murinu, u kojoj poziva učesnike da popiju koje pivo, on je demonstrirao nervozu i jedan vid političkog autizma i ja bih mogao da budem zlurad pa da njemu kažem da zapali koji cigar duvana ako je šta ostalo iz hangara na Karabuškom polju. Želim da ga upozorim zato što je i on “Sinđelićev” Premijer, da ovakvim pokušajima kabadahijskog ponašanja samo dokazuje da su do parlamentarne i koruptivne većine došli na nelegitiman način i da je jedino rješenje za izlazak iz ove krize raspisivanje  novih, prijevremenih paramentarnih izbora.- poručuje jedan od lidera Demokratskog  Fronta, Milan Knežević.

Knežević očekuje da će svi oni predstavnici opozicije koji se nisu pojavili na Murinu, shvatiti značaj dogovaranja i osluškivanja većinske volje građana Crne Gore i da će u narednom periodu opozicija imati niz osmišljenih akcija, pri čemu prevashodno misli na proteste za održavanje prijevremenih demokratskih i fer izbora u Crnoj Gori.

-Ti izbori bi značili i formiranje prve fer i demokratski izabrane Vlade i Parlamenta čiji bi zadatak bio i realizacija ove odluke koju smo mi danas usvojili na Murinu. – zaključuje  razgovor za Kodex jedan od lidera Demokratskog Fronta i predsjednik Demokratske Narodne Partije, Milan Knežević.

Kodex.me