Knežević Markoviću: Vi ste najgori premijer u istoriji Crne Gore (VIDEO)

Knežević Markoviću: Vi ste najgori premijer u istoriji Crne Gore (VIDEO)

Vi ste najgori premijer u istoriji Crne Gore, kazao je lider DNP-a i član Predsjedništva DF-a Milan Knežević u svom obraćanju premijeru Dušku Markoviću.

Knežević je tokom premijerskog sata, u Skupštini Crne Gore, ispred Demokratskog fronta upitao Markovića:

„Na osnovu čijih instrukcija ste odlučili da gradite kampove za više hiljada ilegalnih migranata u Crnoj Gori kako biste, kako ste naveli, smanjili pritisak na granice Evropske unije? Zašto mislite da su stabilnost države i bezbjednost građana Crne Gore manje važni od bezbjednosti građana i stabilnost država EU?“

U svom obrazloženju ovog pitanja Knežević je kazao: „Pitanje postavljam u trenutku kada više niko u Crnoj Gori nema dilemu, da je ova Vlada na čijem ste vi čelu, najgora Vlada od uvođenja višestranačja, uključujući i period Kralja Nikole kada je korbačem prevaspitavao predsjednika Vlade, parlamentarnu većunu, ministre, govoreći da je to demokratija.

Ako je Milo Đukanović uspio da za ovih 10 godina od Crne Gore napravi privatnu državu, vi ste za manje od dvije godine uspjeli da napravite od Crne Gore Latifundiju. Laatifundija je jedan malo razvijeniji oblik feudalnog posjeda. Rezultati vaše vladavine taksativno gledano su katastrofalni“, poručio je Knežević.Kako je Knežević istakao: „Od Nove godine do današnjeg dana bilo je osam ubistava crnogorskih državljana u Crnoj Gori, pet ubistava u Beogradu takođe crnogorskih državljana, toliko su se namnožili kriminalni klanovi, da kojim slučajem žele, mogu da okupiraju Crnu Goru za manje od 24 časa, da postave novog premijera i to mnogo suptilnije i mnogo bolje, nego što su to uradili Paja i Sinđa u oktobru 2016te godine, postavljajući vas za premijera i birajuću ovu i ovakvu Sinđelićevu vladu“.

„Progon nad najjačim opozicionim subjektom Demokratskim frontom, traje skoro dvije godine, kroz različite zatvore, sudske procese, prekršajne prijave, Izvještaje DRI, Izvještaje ASK-a, blokade, blokade računa i stigamtizaciju.

Nijeste nas slomili, niti ste nas pobijedili, niti ćete, dok i jedan jedini član DF bude u Crnoj Gori“, naglasio je Milan Knežević.

Obraćajući se Markoviću, Knežević je dalje kazao: „Uspjeli ste da ukinete nadoknade majkama, a istovremeno da obnovite svoj vozni park, majbasima, brabusima za preko milion evra, i da kupite tri NATO helikoptera za 33 miliona evra, podigli ste PDV na 21%, podigli ste akcize na gorivo, imamo najskuplje gorivo u regionu, vodeću smo u Evropskoj uniji po skupoći, i govorite o rastu ekonomije, kao da nadgledate krompir u Podgorici i gađate se BDP-om, kao kad da se gađate kruškama u zavičaju, a sve da bi ste finansirali bezumno članstvo u NATO savez.

Našu djecu liječimo od raka i leukemije zbog posledica NATO bombardovanja, sms porukama, dok tajkunima opraštate milionske dugove, kako bi onda oni u izbornim procesima kupovali građane, a vi se hvalili demokratskim pobjedama koje ste ostvarili. Treći smo u Evropi po broju samoubistava, samo za vrijeme vašeg mandata u 2016oj godini ubilo se 160 crnogoraca, a 2017-te 109 crnogoraca, vjerovatno su se ubili od sreće od ovog rasta BDP-a i ove ekonomije o kojoj vi barjačite.“

„Na geopolitičkoj sceni od ove Latifundije napravili ste objekat za ćuškanje, postali smo planetarno popularni kada vas je ćušnuo Donald Tramp, na onoj prvoj promociji NATO-a u Briselu, i kada su vas oni ruski prankeri navukli,kao da pričate sa Porošenkom pa ste pokušavali da se prisjetite ruskog jezika, ali tada nijeste zaboravili da kažete da će lideri DF biti osuđeni u sudskom procesu. E želim da vidim tu sudsku presudu“ poručio je poslanik DF-a.

Vaša umišljenost gospodine Markoviću, kazao je Knežević, ne bi bila problem da vi nijeste nažalost premijer Crne Gore, ali kad vi nešto umislite onda je to problem za čitav Crnu Goru. Zato vaš stav o izgradnji u najvećeg migracionog prihvatnog centra, predstavlja najavu o uništenju ove Latifundije i anuliranje svih tradicionalnih vrijednosti. I vi to radite u trenutku kad je neizvjesna budućnost Evropske unije, i vi hoćete da prihvatite 50 000 migranata koji čekaju na sjeveru Grčke da uđu u Crnu Goru.