Knežević: Mila čeka duga robija, pokloniću mu vunene čarape iz Sibira

Knežević: Mila čeka duga robija, pokloniću mu vunene čarape iz Sibira

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera DF Milan Knežević, koji je utamničen u spuškom zatvoru, kazao je u ekskluzivnom interjuu za “Slobodu” da Mila Đukanovića kad-tad čeka višegodišnja robija.

Pošto me ponovo optužuje za moju naklonost i vezu sa Rusijom, obećavam da ću mu lično donirati posteljinu i vunene čarape iz Sibira, jer, po mojoj slobodnoj procjeni, čeka ga kad-tad sudbina bivše predsjednice Južne Koreje, naveo je Knežević u odgovorima na pitanja “Slobode”, koje nam je dostavio njegov advokat Jugoslav Krpović.

Knežević je naveo da je Đukanović sa poltronima, kriminalcima i najbližim srodnicima pokrao Crnu Goru i napravio od nje privatni posjed.

Pri tome je izdao svaki nacionalni interes da bi spasio sebe od međunarodnih potjernica, tako da on ne može biti ništa drugo osim – stari lopov i izdajnik, kazao je lider DNP-a.

Predsjednički kandidat DPS-a i u kampanji ne prestaje sa napadima na Vas, pritom ne birajući riječi u ocjeni Vaših političkih aktivnosti?

– Kandidatura Đukanovića za predsjednika Crne Gore najbolji je pokazatelj kadrovskog urušavanja DPS-a, koji poslije trideset godina urnisanja i privatizovanja Crne Gore, ponovo sa napuderisanim liderom, mora u još jedan karavan obmana, mržnje i patetike. Groteskna pojava Đukanovića, kojeg prate konvoji autobusa po crnogorskim gradovima, neodoljivo me podsjeća na akciju ostarjele i zaboravljene rok zvijezde čiju muziku ni njegova djeca više ne slušaju, ili političke mumije koja teži odabranoj klijenteli za selfije na Fejsbuk profilu. Zato mi, u udobno zavaljenom dušeku sobe broj 8 u spuškom zatvoru, gotovo simpatično zvuči kad me Đukanović kvalifikuje kao starog gubitnika, dok briše oznojeno čelo tezama koje mu piše Beba Popović.

U ovom trenutku, teško se mogu sa 38 godina uporediti kao stari gubitnik, jer znam da nijedan svoj poraz ne bih mijenjao za njegove političke pobjede, koje su posljedica njegovog političkog lopovluka. Sve izbore je pokrao od 1997. godine, uključujući i referendum, zajedno sa svojim najbližim srodnicima. Sa poltronima, kriminalcima i najbližim srodnicima pokrao je Crnu Goru i napravio privatni posjed, pri tome izdao svaki nacionalni interes da bi spasio sebe od međunarodnih potjernica, tako da on ne može biti ništa drugo osim – stari lopov i izdajnik.

Zato, kao i većina građana Crne Gore, s gnušanjem i dozom nelagode slušam njegove prijetnje da će se obračunati sa kriminalnim klanovima, jer svi znamo da taj kriminalni obračun treba prvo da otpočne sa samim sobom. Ako je Đukanović mislio da će me slanjem u Spuž natjerati da revidiram ili molim za pomilovanje, grdno se prevario, jer sam i u zatvoru slobodniji od njega i njegove “mugabeovske kamarile” . I u mom slučaju, sloboda će umjeti da pjeva mnogo bolje nego što sam ja pjevao o njoj.

Kako komentarišete intenzivnu kampanju koju DPS vodi protiv Vas od momenta odlaska u zatvor – od svakodnevnih napada povodom Vaših izjava o poslanici Aleksandri Vuković, do prijetnji o kažnjavanju od strane Luiđa Škrelje?

– Orkestrirana kampanja koju ovih dana vode protiv mene od režimskih medija, kolumnista i kolumnistkinja, žena DPS, muževa žena iz DPS, tjelohranitelja Mehmeda Bardija, NVO organizacija za “kastraciju mačaka”, “mazala” koje je Pink uvjerio da su slikari, sve je to zbog izvoda iz mog dnevnika u kome se sprdam sa piscima dr Miškom Vukovićem i specijalno oštećenom svjedokinjom – poslanicom Aleksandrom Vuković. To predstavlja ljudsku i intelektualnu nemoć ovog institucionalnog taloga. Naravno, niko od ovih “čuvarkuća” morala, nije našao za shodno da se oglasi zbog opstruiranog gaženja osnovnih ljudskih prava i sloboda lidera i funkcionera DF-a koje Đukanovićev režim progoni kao “hrišćane u vrijeme Nerona”. Takođe, ćutali su kad se odjednom poslanica Aleksandra Vuković-Sinđelić pojavila kao specijalni svjedok protiv poslanika DF-a, lažno svjedočeći da je zajedno sa svojim bež šeširom doživjela stres nalik onom “Evinom, kad je prvi put zagrizla jabuku u Edenskom vrtu”, iako je niko nije vidio u holu Skupštine Crne Gore za vrijeme incidenta.

Nakon tridest godina pustošenja države od “najezdi skakavaca”, zaključio sam da je najefikasniji metod borbe protiv ove civilizacijske nepogode sarkazam i cinizam ili, što bi naš narod kazao – sprdnjom. A oni nisu ni za šta drugo, osim za sprdnju i zatvor. Zato ih moram dobronamjerno pripremiti za novi “cunami sarkazam” i razobličavanje, pa makar mi Luiđ Škrelja, od milošte zvani Ljubo, konačio u Administrativnom odboru, ispisujući mi kazne zbog toga što sam saopštio istinu o njima. Čujem da je nedavno iz humanih razloga, Administrativni odbor saopštio da ne želi da mi odbije od plate 960 evra kazni, zbog opomena u Skupštini, dok se nalazim u Spužu. Saopštavam da ne želim da me štede, nego da me kazne, a ja ću se već nekako snaći da kupim u kantini krompir, pileći file i smrznuti oslić.

Iskreno molim Škrelju, od milošte zvanog Ljubo, da mi ovih 960 evra kazne raspodijeli na sljedeći način . Jedan dio od pomenutog iznosa donirati Marti Šćepanović za kupovinu visokokvalitetnog karmina za usne. Drugi dio novca donirati poslanici Aleksandri Vuković za kupovinu šešira sa cvjetnim motivima Sinjajevine. Treći dio neka ide Adrijanu Vuksanoviću za poboljšanje terenskog rada Hrvatske građanske inicijative u njihovim najjačim uporištima Andrijevici, Šavniku i Plužinama. Četvrti dio donirati dr Mišku Vukoviću za avionsku kartu. Peti dio želim da ide za putne troškove Milivoju Katniću dok bude išao da istražuje seksualni život komaraca u Donjoj Zeti, a ono novca što ostane sve utrošiti za kupovinu mirišljavih borića za automobil “audi Q7” poslanika Škrelje.

Da li je zatvorska “oskudica” uticala na Vaše političke stavove?

– Jedina izmjena mojih političkih stavova sadržana je u tome što krevet za Đukanovića neću tražiti na odjeljenju za kratke zatvorske kazne, već na odjeljenju za višedecenijsku robiju. A pošto me ponovo optužuje za moju naklonost i vezu sa Rusijom, obećavam da ću mu lično donirati posteljinu i vunene čarape iz Sibira, jer, po mojoj slobodnoj procjeni, čeka ga kad-tad sudbina bivše predsjednice Južne Koreje.

Izlaznost preko 70 posto garantuje drugi krug

– Godinama crnogorska javnost od opozicije očekuje objedinjavanje političkih potencijala u svim narednim izbornim ciklusima. Mi smo izborom Mladena Bojanića za kandidata većinskog dijela opozicije pokazali da možemo doći do zajedničkog opozicionog imenitelja. Uvjeren sam da izlaznost preko 70 posto garantuje, ne samo drugi krug već i pobjedu Bojanića. Zato su svi politički lideri stranaka koje su podržale Bojanića dužni da daju svoj maksimum i fokusiraju se do 15. aprila isključivo na realizaciju višedecenijske želje većine građana, a to je pobjeda našeg predsjedničkog kandidata. I nijedan opozicioni glasač ne smije dozvoliti da ne izađe na birališta, jer mora svako biti dio promjena koje željno očekujemo. Ponavljam, izlaznost preko 70 posto garantuje drugi krug i pobjedu Bojanića, kazao je Knežević.