Dešavanja koja podstiču ekstremni kosmetski Albanci nijesu iznenađenje, jer to čine u kontinuitetu. Poslije sramne odluke Vlade Crne Gore 2008. godine da prizna kvazi državu Kosovo, otvorena je pandorina kutija, pa danas taj isti kabinet Mila Đukanovića nije u stanju da zaštiti državne interese Crne Gore, kazao je za „Novosti“ Milan Knežević, lider Demokratske narodne parije, članice Demokratskog fronta.

„Priznanjem tzv. države Kosovo režim u Podgorici napravio je najsramniju odluku u crnogorskoj istoriji prema Srbiji, ali i prema teritorijalnim interesima Crne Gore. U terorističkoj tvorevini UČK Tači i njegova družina „plivaju“. Upravo Tači pokazuje licemerje, jer na jednoj strani se tobože zalaže za pomirenje, a na drugoj strani rovari i podstiče projekat velike Albanije“, rekao je Knežević.

On ukazuje da se radi o složenoj bezbjednosnoj situaciji na međi Srbije i Crne Gore.

„Đukanović misli i dalje da će ćutanjem smiriti stanje i grdno se vara. Ne može se on od toga odbraniti čak ni kroz usta Filipa Vujanovića i drugih“, dodao je Knežević.

Isprovocirani rezolucijom parlamenta u Prištini koja traži da joj Podgorica vrati zemljište, predstavnici Demokratskog fronta najavili su rezoluciju da se Crnoj Gori vrate granice iz 1913. godine, kada je Metohija bila njen dio.

„To što je Priština uradila klasični je atak na suverenitet Crne Gore“, kaže Knežević i dodaje : „Tražićemo kad-tad obnovu granica Crne Gore iz 1913. godine“.

izvor: Novosti/In4s.net