Knežević: Možda šatori ponovo osvanu pred Skupštinom Crne Gore

Knežević: Možda šatori ponovo osvanu pred Skupštinom Crne Gore

Šatori bi vrlo brzo mogli ponovo da osvanu ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici. To je saopštio lider Demokratske narodne partije Milan Knežević, odgovarajući na pitanja gledalaca u emisiji „U žiži na Televiziji Novi.

Nije isključeno, ja sam se navikao na šatore. Može se desiti da vrlo brzo osvanu u Podgorici ispred Skupštine Crne Gore“, kazao je Knežević.

Naveo je da je DF ranije predlagao opoziciji organizovanje protesta.

Odmah nakon 16. oktobra Demokratski frontje ponudio je ostatku opozicije da zajednički organizujemo proteste i mirne šetnje, usaglašeni za to da 39 poslanika treba da odražavaju opoziciono jedinstvo. Nažalost, ostali smo usamljeni. Dogovor je da nastupamo jedinstveno. Čekamo dalje modalitete i vidove našeg zajedničkog djelovanja. Ne želimo da narušimo bilo šta što je postignuto oko ovih principa kada se okupilo 39 opozicionih poslanika“, saopštio je Knežević.

Dodao je da je DF spreman da „ako je čitava opozicija za to, organizuje proteste već sjutra. Knežević smatra da je opozicija u ovom trenutku jedinstvena.

Iskreno, kao čovjek, moram da iskažem malu dozu razočarenja što nijesu mnogo energičnije stali, ne u odbranu Demokratskog fronta, već principa slobode i pokazali otpor prema satanizaciji kroz koju prolazimo sve ovo vrijeme. Na taj način bismo pokazali najbolje jedinstvo. Mogli su mnogo energičnije da stanu u odbranu, jer znaju da ih Milan Knežević, Andrija Mandić, Predrag Bulatović, niti bilo ko drugi iz Predsjedništva DF-a ne bi ostavio na vjetrometini, niti bi ih pustio režimskim kerberima“, saopštio je funkcioner Fronta.

Smatra da je najveća glupost forsiranje podjele na „građansku opoziciju, s jedne, i DF, sa druge strane.

Nadam se da će opozicija u narednom periodu djelovati homogeno i da ćemo dogovoriti modalitete saradnje koji će doprinijeti da Đukanovićeva većina, koju personifikuje Duško Marković, ne izdrži ni 2017. godinu“, zaključio je Knežević.