Knežević na slobodi: Izdržao nepravednu i politički motivisanu zatvorsku kaznu

Knežević na slobodi: Izdržao nepravednu i politički motivisanu zatvorsku kaznu

Danas je poslije tri mjeseca, tačnije 88 dana, nepravedno provedenih u zatvoru, Milan Knežević, predsjednik DNP-a i član predsjedništva DF-a na slobodi!

„On je osuđen na kaznu zatvora iz čisto političkih razloga, zbog navodnog krivičnog djela „napad na službeno lice“, a tokom nezakonitog i neustavnog razbijanja višenedeljnih mirnih protesta DF-a, koji su organizovani sa samo jednim zahtjevom, da se izbore uslovi za održavanje fer i demokratskih izbora“, poručili su iz koalicije Demokratski front.

„Aktuelna vlast, mediji bliski njoj, ali i mediji bliski američkoj ambasadi, neke NVO i djelovi opozicije, od tada, pa i sada, kada je već Milan Knežević izdržao nepravednu i od strane režima politički motivisanu zatvorsku kaznu, uporno pokušavaju da sakriju notornu činjenicu da je on bio politički zatvorenik“, naglasili su u DF-u i poručili:

„Izricanje prvostepene presude, novembra 2017. godine, njena pravosnažnost i upućivanje poziva za zatvor su, sada je potpuno očigledno, dio opsežnih i brižljivo pripremanih aktivnosti Mila Đukanovića da po svaku cijenu osvoji predsjednički mandat i time učvrsti vičnu vlast, ali i da DPS i njegovi sateliti osvoje vlast u svih 11 opština“.

Iz DF-a su istakli da za sve ovo vrijeme progona Milana Kneževića, lidera i funkcionera DF-a i DF-a u cjelini primijetno je odsustvo minimuma solidarnosti opozicije, a šta više jedan njen dio, oličen u koaliciji Demokrata i URA, aktivno učestvuje u kampanji protivu DF-a!

„I dok su oni predavali liste za lokalne izbore u Podgorici u sred predsjedničke kampanje, Milan Knežević je otišao dobrovoljno na izdržavanje zatvorske kazne, javno saopštivši da to čini kako bi time podržao neometano vođenje kampanje Mladena Bojanića, formalno kandidata čitave opozicije“, naglasili su iz DF-a.

Oni dodaju da je nasuprot ličnoj žrtvi Milana Kneževića da nevin izdržava zatvorsku kaznu, dio opozicije je neiskreno pristupio kampanji, zbog čega imamo da je Đukanović pobijedio u prvom krugu na predsjedničkim, a DPS osvojio 11 opština, uključujući i Podgoricu, na lokalnim izborima.

„Danas je nakon izlaska Milana Kneževića iz zatvora održana sjednica predsjedništva DF-a na kojoj je razmatrana aktuelna politička situacija u Crnoj Gori.
Predsjednik DNP-a i član predsjedništva DF-a Milan Knežević javnosti će se obratiti tokom zasijedanja Skupštine koje počinje 18 juna 2018, a na kojem će učestvovati poslanici DF-a u punom kapacitetu“, zaključeno je u DF-u.