Knežević: Naša inicijativa nije opravdanje za povratak u Skupštinu

Knežević: Naša inicijativa nije opravdanje za povratak u Skupštinu

U jeku političkih turbulencija, Demokratski front koji mjesecima bojkotuje parlament, iznenadio je javnost inicijativom da se u Skupštini Crne Gore glasa o nepovjerenju Vladi. Dok poznavaoci političkih prilika smatraju da je to način da se frontovci vrate u poslaničke klupe, tako priznajući propast svoje dosadašnje politike, njihov poslanik, Milan Knežević takve navode odbacuje.

Poslanik DF-a, i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević ističe da nihova inicijativa ne podrazumijeva prekid protesta i povratak u Paralement.

Naš plan podrazumijeva sljedeće faze:
1. Bojkot svih aktivnosti u Skupštini od strane opozicionih subjekata;
2. Bojkot bilo kakvih novih pregovora sa Milom Đukanovićem;
3. Zajedničko organizovanje kontinuiranih protesta od strane svih opozicionih subjekata;
4. Istovremeno, dok traju protesti svih opozicionih subjekata pokrenuti inicijativu o nepovjerenju Vladi“, jasan je Knežević.

On naglašava da je DF još jednom pozvao Ranka Krivokapića da izlaskom iz Skupštine i bojkotom, kao njen aktuelni predsjednik, zajedno sa ostalim opozicionim subjektima učestvuje u organizaciji protesta, i za vrijeme njihovog trajanja potpiše i inicijativu o nepovjerenju Vladi.

„Dalji ostanak Ranka Krivokapića u Skupštini predstavljao bi demonstraciju prećutne saglasnosti da učestvuje u izboru novog predsjednika Skupštine, koji ne bi uvrstio u dnevni red inicijativu o nepovjerenju Vladi. Jedini način da se zaustavi ovakav scenario DPS-a, jeste bojkot Parlamenta, i organizovanje zajedničkih, danonoćnih protesta, svih opozicionih subjekata koji su glasali protiv Vlade Mila Đukanovića 27. januara“, poručuje Knežević.

Izvor: Cdm